Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte al PNL Argeș
Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte al PNL Argeș

Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte al PNL Argeș

Senatorul PNL a mai avut doi contracandidați, dar a obținut majoritatea voturilor delegaților. Alina Gorghiu a codus o perioadă PNL când a câștigat alegerile în fața lui Ludovic Orban, în 2014. A fost și purtător de cuvânt al partidului. Este doctor în drept.

Alina Gorghiu a fost aleasă, sâmbătă, 7 mai, preşedinte al PNL Argeş cu o majoritate de voturi, exprimată de delegaţii prezenţi la conferinţa de alegeri de la Piteşti.

„Le mulţumesc colegilor mei din conducerea centrală pentru suport, domnului secretar general, primarilor, delegaţilor, invitaţilor. Sunteţi o echipă de milioane! (…). Daţi-mi voie să cred că următorii ani sunt anii PNL în Argeş. Mulţumesc încă o dată tuturor”, a spus senatorul PNL Alina Gorghiu, după anunţarea rezultatelor alegerilor, scrie Agerpres.

Alina Gorghiu a obţinut 319 voturi, situându-se la mare distanţă de ceilalţi doi contracandidaţi Doru Georgescu şi Constantin Zăbavă. Acesta din urmă a ținut un discurs înainte de vot și a anunţat că votul său îl va da Alinei Gorghiu. Alegerile au fost astfel o simplă formalitate.

„Eu am doar un singur vot, nu am vorbit cu nimeni, dar doamnei Gorghiu, care seamănă foarte bine cu nepoata mea din SUA, îi ofer votul meu”, a spus Constantin Zăbavă.

Vrea să crească scorul PNL

Alina Gorghiu a spus că îşi propune creşterea scorului electoral al PNL în judeţ, a vorbit despre dezvoltarea locală şi a subliniat că îşi asumă misiunea ca „liberalismul să revină acasă”, în Argeş.

Funcţia de preşedinte al PNL Argeş a rămas vacantă după demisia deputatului Adrian Miuţescu, unul dintre parlamentarii care au plecat din PNL odată cu fostul preşedinte al partidului Ludovic Orban. Interimatul a fost preluat la sfârşitul anului trecut de Alina Gorghiu.

Fost președinte al PNL

Alina Gorghiu (43 ani), în prezent senator PNL, este membră a partidului din 2002. A condus o perioadă PNL după ce a cștigat alegerile din 2014 ăn fața lui Ludovic Orban, fiind susținută de președintele Klaus Iohannis. A fost și purtător de cuvânt al formațiunii politice.

Este doctor în drept, cu o diplomă obţinută la Facultatea de Drept a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, specializarea drept penal. A absolvit în 2001 „Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative“ din cadrul UCDC şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, unde  a obţinut licenţa în ştiinţe juridice.

În perioada 2002-2003, a urmat studii postuniversitare în cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Drept, specializarea „Ştiinţe Penale – Criminologie“. În 2008 a absolvit „Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative“, din cadrul Universităţii Piteşti, iar în iunie 2011 a urmat programul „Public Leaders in Southeast Europe” din cadrul Universităţii Harvard.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: