Alimentul care te scapă de stres. Cât de des trebuie consumat pentru a da rezultate

Alimentul care te scapă de stres. Cât de des trebuie consumat pentru a da rezultate Sursa foto: Pixabay.com

Majoritatea oamenilor se confruntă cu stresul după o zi de muncă, dar medicii au dezvăluit și care este soluția. Ei trebuie să consume cât mai des un anumit aliment pentru a scăpa de tensiune.

Mulți oameni apelează la diferite medicamente pentru a scăpa de stres, dar medicii au descoperit o soluție mult mai simplă. Este vorba despre un aliment foarte ușor de găsit, mai exact despre nuci.

Nucile au cel mai rapid efect de calmare, datorită conținutului ridicat de vitamine. Consumul zilnic de nuci crește nivelul total de proteine şi albumină. Mai mult, ele te scapă de stres, dacă sunt consumate des.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Australia de Sud, nucile ne scapă de stările de apatie, insomnie, iritabilitate, letargie şi izbucnirile necontrolate de plâns, generate de stres. Consumul a doar 50 de grame de nuci are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar și pentru starea de spirit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii au făcut și un studiu pe această temă. Timp de 16 săptămâni, participanții au primit o porţie de 56 de grame de nuci în fiecare zi şi au trebuit să furnizeze sânge, mostre de salivă. Cei care au consumat nuci au scăpat de depresie, au dormit mai bine și nu au mai fost stresați.

Sursa: Dreamstime.com

Beneficiile consumului de nuci

Consumul a 56 g de nuci a redus nivelul de a-amilază, un marker cunoscut al stresului. Cercetătorii au mai aflat că și somnul s-a îmbunătățit. „Deşi este nevoie de mai multe cercetări de susţinere, avem tot mai multe dovezi că consumul de nuci poate avea efecte pozitive asupra cogniţiei şi sănătăţii mintale, potenţial datorită abundenţei conţinutului lor de omega-3 ALA”, a explicat Larisa Bobrovskaia, lector principal asociat de ştiinţe clinice şi de sănătate la Universitatea din Australia de Sud şi conducătoare a studiului, potrivit businessmagazine.ro.

Mai mult, nucile sunt bogate în proteine. Conţin potasiu, calciu, magneziu şi sunt bogate în vitamine B şi vitamina C. Ele au în compoziţie aproape 20 de aminoacizi, proteine şi grăsimi nesaturate. Cu toate astea, medicii recomandă evitarea nucilor cu zahăr, învelite în caramel sau cu prea multă sare.