Evenimentul Zilei > Social > Alimentele procesate pot duce la declinul cognitiv al unei persoane. Studiu
Alimentele procesate pot duce la declinul cognitiv al unei persoane. Studiu

Alimentele procesate pot duce la declinul cognitiv al unei persoane. Studiu

Un nou studiu a descoperit cum consumul de alimente procesate ar putea fi asociat cu o rată mai rapidă de declin cognitiv. Alimentele procesate, cum ar fi pre-preparatele, mâncărurile congelate și tăițeii instant ar putea produce mai multe probleme.

Rezultatele studiului au fost prezentate la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer din San Diego și au examinat dietele și cogniția a peste 10.000 de adulți de vârstă mijlocie și în vârstă din Brazilia. Studiul a examinat participanții timp de până la 10 ani și a inclus atât bărbați, cât și femei.

Studiul făcut în Brazilia

Studiul a constatat că adulții care au consumat cele mai multe alimente procesate au avut o scădere cu 25% mai rapidă a „funcției lor executive”, care este capacitatea lor de a planifica, executa și acționa decât cei care au consumat alimente mai puțin procesate. Într-un alt studiu publicat de Academia Americană de Neurologie, a constatat că persoanele care consumă cantități mari de alimente ultraprocesate au un risc mai mare de a dezvolta demență.

Alimentele care nu îți sunt benefice

Alimentele procesate sunt alimente care conțin puține ingrediente, având adesea arome, coloranți sau alți aditivi. Acestea includ pâine albă, prăjituri, biscuiți, înghețată, bomboane, hot dog, băuturi dulci, produse prăjite și alte cărnuri procesate.

„Independent de cantitatea de calorii, independent de cantitatea de alimente sănătoase pe care încerci să o consumi, alimentele ultraprocesate nu sunt bune pentru psihicul tău”, a spus Claudia Suemoto, autoarea studiului, potrivit Fox News.