Evenimentul Zilei > Social > Alimentele care nu se consumă după 30 de ani. Cum să îți protejezi organismul
Alimentele care nu se consumă după 30 de ani. Cum să îți protejezi organismul

Alimentele care nu se consumă după 30 de ani. Cum să îți protejezi organismul

Alimentația joacă un rol important în viața noastră, iar specialiștii au dezvăluit care sunt produsele pe care persoanele de peste 30 de ani nu trebuie să le consume. Ele pot duce la îmbătrânirea prematură.

Tinerețe fără bătrânețe nu există, iar unele alimente pot duce la îmbătrânirea prematură. Alimentația este extrem de importantă pentru sănătatea noastră și pentru starea de bine. Studiile legate de nutriție au arătat că există o listă lungă de produse care sunt nocive pentru cei de peste 30 de ani.

Persoanele trecute de 30 de ani sunt predispuse la formarea ridurilor, încărunțirea părului sau chiar creșterea în greutate. Pentru a preveni schimbările bruște, specialiștii recomandă să mâncam doar alimente sănătoase și să excludem zahărul. El poate duce la probleme de sănătate, precum infertilitatea, cancerul și bolile de inimă.

Alimentele interzise după 30 de ani

Alimentele care ar provoca îmbătrânirea timpurie sunt:

– Iaurtul cu arome/fructe
– Supa la conservă
– Produsele de patiserie la micul dejun

Sursa foto: Arhiva EVZ

– Carnea la grătar carbonizată
– Sucurile carbogazoase
– Dulciurile procesate
– Berea
– Covrigii
– Mezelurile
– Pastele

Pe lângă dulciuri, persoanele de peste 30 de ani trebuie să evite iaurturile cu arome sau ketchup-ul. Și anumite supe riscă să devină un inamic al tinereții. Asta pentru că bisfenolul regăsit în supa la conservă dăunează vizibil greutății optime.

Berea sau cocktail-urile sunt alte produse care afectează sănătatea sau pielea.

Cu toate astea, specialiștii recomandă carnea roșie, un adevărat elixir al tinereții, în anumite condiții. De exemplu, vitamina B12 întâlnită în pulpa de vită ține la distanță apariția firelor de păr albe.

Experții în sănătate au mai declarat că mersul la sală fără o alimentație corespunzătoare nu va da rezultate. Este indicat să îți schimbi radical stilul de viață.

Alimentele care te fac mai tânăr

Specialiștii au dezvăluit și lista cu alimente care te fac mai tânăr. Printre ele se numără morcovii, Quinoa, smoothie de fructe, nuci, alune și semințe, uleiul de peste, spanacul, ceaiul verde.

Există studii care au arătat că aceste alimente au contribuit la vindecarea afecțiunilor, la slăbit și la energie. Unele produse conțin un nivel optim de fibre, potrivit realitatea.md