Evenimentul Zilei > Actualitate > ALIMENTE care îți DISTRUG inima. Consumă-le cu moderație!
ALIMENTE care îți DISTRUG inima. Consumă-le cu moderație!

ALIMENTE care îți DISTRUG inima. Consumă-le cu moderație!

National Healthy Eating Day a întocmit o listă cu șase alimente care sunt bogate în sodiu și care ar trebui consumate cu moderație ca să nu afecteze inima.

Numeroase alimente conțin multă sare. Iar un consum excesiv de sare poate provoca boli cardiace grave. Așadar, iată ce alimente ar trebui să consumi cu moderație.

1. Pâinea. Este un aliment cu un conținut ridicat de sare. O felie de pâine conține aproximativ 15% din cantitatea zilnică recomandată de sare. E suficient să mănânci câteva felii de pâine pentru a trece de pragul recomandat.

2. Mezelurile. Indiferent că vorbim de parizer, crenvusti ori salam, mezelurile trebuie consumate cu modrație. Și ele îți pun inima în pericol. Și nu numai.  Sunt nesănătoase nu doar din cauza faptului că au în compoziție sare, dar și pentru alte ingrediente. Pe lângă faptul că îmbolnăvesc inima, aceste alimente cresc riscul de cancer.

3. Pizza. Un alient delicios, dar care conține mult prea multă sare. Doar două felii de pizza acoperă cantitatea maximă de sare care poate fi consumată într-o zi.

4. Carnea de pui. Da, deși mulți nu se așteaptă la acest lucru, carnea de pui se numără printre cele mai sărate alimente. Cantitatea mare de sare ajută la păstrarea eficientă a produselor de acest fel.

5. Supa.  Are nevoie de sare pentru a avea un gust placut. Așa ajunge un bol de supă să conțină peste 900 de miligrame de sodiu. De preferat, când gătiți supă, puneți doar foarte puțină sare.

6. Sandvisurile. Acestea sunt adevărate bombe cu sare., scrie sanatate.bzi.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: