Evenimentul Zilei > Politica > Alianța dintre AUR și USR-PLUS este o utopie. Afirmații categorice făcute de George Simion, care este marele obiectiv
Alianța dintre AUR și USR-PLUS este o utopie. Afirmații categorice făcute de George Simion, care este marele obiectiv

Alianța dintre AUR și USR-PLUS este o utopie. Afirmații categorice făcute de George Simion, care este marele obiectiv

George Simion exclude orice fel de alianță a partidului său, AUR, cu cei de la USR-PLUS. Singurul obiectiv comun este acela de a-l da jos pe Florin Cîțu.

George Simion, liderul AUR, exclude o alianță cu cei de la USR-PLUS, singurul punct comun dintre aceste formațiuni politice fiind acela de a-l da jos pe premierul Florin Cîțu. George Simion a anunțat că vrea să dea jos de la guvernare și toți miniștrii care reprezintă alianța USR-PLUS.

George Simion exclude orice șansă pentru o alianță între AUR și USR-PLUS

„AUR duce la bun sfârșit ceea ce a promis românilor. Oamenii mi-au cerut să scap de cei de la guvernare. Așa am apăsat pedala moțiunii. Suntem bucuroși că am strâns semnăturile. Nu ne interesează de ce USR vrea să își dea jos propriul guvern. Important e să nu fie piedici iar calendarul să funcționeze așa cum trebuie.

Florin Cîțu poate fi dat jos într-o săptămână, dacă PSD semnează moțiunea. Doamne ferește, noi nu dăm mâna cu ei. Nu batem palma cu neomarxiștii. Îi vrem dați jos de la guvernare”, a spus George Simion, conform România TV.

„Important e să semneze și PSD moțiunea și să voteze cât mai rapid calendarul acestei moțiuni. Trebuie să acționăm rapid și toți parlamentarii PSD.

Cu siguranță nu ne vom alia cu USR. Eu cred că Iohannis timp de șapte ani nu a făcut nimic pe români și nu are o cădere morală să ne judece pe noi că nu avem o perspectivă europeană. El nu mai reprezintă de multă vreme un om iubit de români. cu siguranță asta a fost propunerea mea, să facem o moțiune de cenzură cu PSD”, a mai precizat liderul AUR.

Anunțul făcut de Marcel Ciolacu, liderul PSD

Pe de altă parte, duminică seara, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus la Antena 3.

„Anunț public: PSD nu se va implica decizional în lupta dintre PNL și USR-PLUS, în Birourile Permanente Reunite. De când lumea, opoziția nu este obligată să asigure majorități. Noi nu știm unde este USR-PLUS, la putere sau în opoziție.

În cazul în care va trece de BPR-uri moțiunea USR-PLUS-AUR, vom vota această moțiune, dar vom avea și o discuție politică. Adică nu votăm moțiune ca să pice o persoană, votăm ca să pice Guvernul, în ansamblul său. Domnul Barna a anunțat că vrea să dea jos Guvernul, dar pe urmă el să se întoarcă la Guvern. Nu poți să fii membru al Guvernului și să votezi și împotriva Guvernului.”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: