Evenimentul Zilei > Politica > Caz fără precedent. Membru AUR, prins cu droguri în Parlament. Reacția incredibilă a lui George Simion
Caz fără precedent. Membru AUR, prins cu droguri în Parlament. Reacția incredibilă a lui George Simion

Caz fără precedent. Membru AUR, prins cu droguri în Parlament. Reacția incredibilă a lui George Simion

Un membru al partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a fost depistat vineri, chiar la intrarea în Parlament, cu un pliculeț despre care se bănuiește că ar conține droguri.

”Cei de la SPP au chemat imediat poliția să-l percheziționeze, după ce au observat la controlul de securitate un obiect mic, dreptunghiular, în bagajul acestuia.

La controlul corporal, s-a găsit un pachețel ce conținea o masă vegetală. Suspiciunile celor de la SPP au fost că bărbatul avea asupra sa cannabis, în cantitate de aproximativ două grame.

Polițiștii de la Secția 17 l-au condus la sediu. Pliculețul cu pricina a fost confiscat și trimis la laborator.

De la informatică la științe politice

Bărbatul este chiar purtătorul de cuvânt al AUR, Mircea Gheorgheosu. G4media.ro a relatat că acesta ar fi declarat oamenilor legii că cele două grame de cannabis erau pentru consumul propriu.

Conform informațiilor disponibile pe contul său de Facebook, Gheorgheosu a învățat la Liceul de Informatică Petroșani și a urmat cursurile Facultății de Științe Politice, la Universitatea București.

Reacția lui George Simion

Despre cazul lui Gheorgheosu, angajat al grupului AUR de la Senat, copreședintele George Simion a declarat: „Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranța domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru.” Reprezentantul AUR s-a referit astfel la situația premierului Florin Cîțu, care refuză cu înverșunare să spună dacă s-a drogat.

Conform ultimelor informații, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate a fost sesizată de Secția 17 de Poliție. Mai departe, BCCO a sesizat DIICOT. Se pare că angajații SPP au găsit sub 0,50 de grame de cannabis asupra purtătorului de cuvânt al AUR, nu două grame, cum se susținuse inițial.

S-a întocmit o ordonanță de expertizare a drogului și probabil persoana în cauză va fi audiată la sediul DIICOT. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu dosarul penal având în vedere cantitatea de droguri.

Reacția președintelui Senatului, Anca Dragu

Președintele Senatului, Anca Dragu, spune că AUR trebuie să ia măsuri în acest caz și că el va fi discutat în Comisia de disciplină.

Ieri, la controlul regulamentar pentru accesul în clădirea Parlamentului, un angajat de la grup aprlamentar AUR a fost depistat cu substanțe interzise asupra lui, a fost retinut și predat politiei și este o anchetă în derulare.
Grupul AUR trebuie să facă ceva. Desigur, noi vom pune în discuție în comisia de disciplină acest caz, mai ales că trebuie să arătăm ca lucruri nu pot merge așa”, a declarat Anca Dragu.