Adevărul despre cannabis. Ce efecte are asupra creierului uman
- Ovidiu Drugă
- 25 februarie 2021, 19:39
În ciuda speculațiilor din presa occidentală,fumatul de cannabis are efecte asupra creierului uman, Cel puțin asta susțin oamenii de știință de la Colegiul regal pentru chirurgi din Irlanda.
Adevărul despre cannabis. Utilizarea drogului o dată pe săptămână timp de șase luni poate scădea cu două puncte valorilor IQ. Mai mult, ar putea avea și „efecte semnificative” asupra abilităților verbale ale adolescenților.
Asta susțin cercetătorii de la Colegiul regal pentru chirurgi din Irlanda.
Ce ne pregătesc bancherii? Euro nu poate supraviețui fără un „stat unic”!
Oamenii de știință afirm] că au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat date despre peste 6.000 de adolescenți. E vorba de 808 de adolescenți care consumau cannabis cel puțin o dată pe săptămână și 5.308 care nu consumau drogul.
Adevărul despre cannabis
Cercetătorii au descoperit, astfel, că la cei care consumă în mod regulat cannabis în adolescență se constată o scădere a IQ-ului în două puncte. Cât privește IQ verbal, există o scădere de trei puncte
„Pierderea punctelor de IQ la începutul vieții ar putea avea efecte semnificative asupra performanței în școală și facultate și mai târziu asupra perspectivelor de angajare”, susține Mary Cannon, cercetătorul principal. Analizele RMN efectuate ca parte a studiului au arătat, de asemenea, că cei care au fumat cannabis în adolescență, chiar dacă utilizarea a fost minimă, aveau o cantitate de substanță cenușie mai redusă în creier.
Adevărul despre cannabis, Risc crescut de deces pentru cei cu tulburări psihice
Dr. Emmet Power, cercetător clinic la RCSI, a declarat că există o legătură clară între consumul frecvent sau dependența de cannabis și schimbarea IQ.
„Acest lucru corespunde unei scăderi a coeficientului intelectual de 1,98 puncte”, susține dr. Power .
Erdogan a pus ochii pe Moldova? Acțiunile care arată intențiile venite din Turcia
„Am extras dimensiunile efectului de schimbare a IQ verbal din patru studii disponibile. Acest lucru corespunde unei scăderi de 2,94 puncte IQ verbale.
Studiul avertizează că fumătorii adolescenți de marijuana cu tulburare bipolară sau depresie care fumează canabis prezintă un risc crescut de deces și auto-vătămare.
Tulburările de dispoziție din adolescență au fost mult timp corelate cu abuzul de cannabis și s-a constatat că această dependență are un impact asupra mortalității.
Dr. Power e de părere că: „Obiceiul de a consuma cannabis în timpul tinereții reprezintă o mare îngrijorare, deoarece creierul în curs de dezvoltare este deosebit de susceptibil la vătămări în această perioadă.
Profesorul Mary Cannon, autor principal și profesor de epidemiologie psihiatrică, a declarat că studiile anterioare au arătat persoanelor care consumă cannabis în mod regulat când sunt tinero au rezultate mai slabe în viață decât cei care nu utilizeazî drogul. Mai mult, consumatorii „prezintă un risc crescut de boli mintale grave, cum ar fi schizofrenia”.
Constatările au fost publicate în Psychological Medicine.„COTIENTUL DE INTELIGENȚĂ” (IQ) ESTE O MĂSURĂ A ABILITĂȚII MENTALE IQ înseamnă Intelligence Quotient și este folosit pentru a măsura capacitatea mentală.
Abrevierea „IQ” a fost inventată pentru prima dată de psihologul William Stern pentru a descrie termenul german Intelligenzquotient.
Cannabisul este substanța ilicită cea mai frecvent utilizată la nivel mondial, iar tinerii sunt cei mai obișnuiți utilizatori, potrivit echipei din spatele acestei noi cercetăr, scrie Daily Mail.