Evenimentul Zilei > Politica > Alfred Simonis ironizează campania pro-vaccinare a Guvernului. „Premierul nu e Alain Delon”
Alfred Simonis ironizează campania pro-vaccinare a Guvernului. „Premierul nu e Alain Delon”

Alfred Simonis ironizează campania pro-vaccinare a Guvernului. „Premierul nu e Alain Delon”

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, consideră că această campanie de informare lansată de Guvern pentru stimularea vaccinării anti-Covid este un demers rupt de realitate. El îl ironizează pe premierul Florin Cîțu, care apare și el într-un spot, afirmând că „ să mă ierte Dumnezeu, dar nu este Alain Delon”.

Guvernul a lansat o campanie de informare, prin care își propune să încurajeze populația să se vaccineze anti-Covid. E vorba de spoturi ce vor apărea la tv și pe rețelele de socializare, clipuri în care persoane din diferite categorii sociale și de vârstă spun ce înseamnă pentru ele vaccinul.

Potrivit lui Alfred Simonis, campania de informare pro-vaccinare este slabă.

„În calitate de om politic, dar și de cetățean, orice demers în susținerea vaccinării și pentru a convinge populația să se vaccineze este unul binevenit. Asta ca principiu. Dacă vorbim de calitatea acestor spoturi sau dacă eu cred că finalitatea lor va duce la ceva bun, nu cred asta. Mi se pare o calitate scăzută, un demers rupt de realitate, pentru că cei care au dorit s-au vaccinat până acum și de-abia acum începe greul, mai ales în mediul rural, care a fost abandonat complet de Guvern”.

Ironii la adresa premierului Florin Cîțu

Deputatul PSD îl ironizează pe premierul Florin Cîțu, care apare și el într-un clip de promovare a vaccinării anti-Covid.

„Eu nu cred că clipuri cu premierul României, care, să mă ierte Dumnezeu, dar nu este Alain Delon, clipuri în care apare dânsul și ne explică, nu știu, cât de bine și cât de important e să bei cafea cu prietenii și e important să-ți vezi familia în siguranță, să mergi la școală în siguranță, să mergi la un concert în siguranță, toate lucrurile acestea sunt foarte importante, însă nu mă convinge pe mine premierul dacă spune că e important să fie așa”, a spus Alfred Simonis la rfi.ro.

Guvernul a lansat, joi, mai multe spoturi de informare privind campania de vaccinare anti-Covid. Premierul Florin Cîțu a declarat că spoturile sunt făcute „pentru a ne regăsi fiecare dintre noi în ele” și pentru a răspunde la întrebarea „Ce conține vaccinul?”.