Evenimentul Zilei > Politica > Alexandru Rafila, despre moțiunea împotriva lui Voiculescu: „Și-a atins scopul”
Alexandru Rafila, despre moțiunea împotriva lui Voiculescu: „Și-a atins scopul”

Alexandru Rafila, despre moțiunea împotriva lui Voiculescu: „Și-a atins scopul”

Alexandru Rafila consideră că ultima moțiune de cenzură, depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, și-a atins pe deplin scopul.

Alexandru Rafila este de părere că ultima moțiune de cenzură, cea depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, deși a picat, și-a atins scopul dorit.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat miercuri că moțiunea simplă pe Sănătate şi-a atins scopul. El susține asta chiar dacă a fost respinsă în plenul Camerei Deputaţilor.

El consideră că scopul era acela de a aduce în atenția opiniei publice şi a Parlamentului faptul că Ministerul Sănătății şi ministrul „nu reușesc să gestioneze în mod corespunzător” pandemia.

„Eu cred că această moțiune şi-a atins scopul, acela de a aduce în atenţia opiniei publice şi a Parlamentului faptul că ministrul Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii nu reuşesc să gestioneze în mod corespunzător situaţia din această pandemie care evoluează în ţara noastră.

Alexandru Rafila, moțiune de cenzură: „Și-a atins scopul”

Îngrijorător este că nu reușesc să asigure siguranța pacienților în spitalele care tratează pacienţii COVID şi nu numai.

Mai mult decât atât, aţi văzut că diferenţa la care a fost respinsă această moţiune a fost minimă. Mai mult, a existat din partea majorităţii o respingere a secretizării votului.

Eu sunt convins că, dacă această secretizare a votului ar fi avut loc, mulţi dintre parlamentarii PNL votau pentru.

Chiar şi unii dintre cei din USR ar fi votat în favoarea acestei moţiuni. Cu siguranţă ar fi trecut. Ministrul Sănătăţii probabil că ar fi fost nevoit să îşi dea demisia”, a spus Rafila, la Palatul Parlamentului.

Ce spune Alexandru Rafila despre Vlad Voiculescu?

„Cred că s-a schimbat ceva foarte important din punctul meu de vedere. Sper că şi din al colegilor mei. Dacă moțiunile depuse oferă şi soluţiile necesare, oamenii de bună-credinţă ar trebui să le ia în considerare.

Actuala coaliție ar trebui să găsească un nou conducător la Ministerul Sănătăţii. Unul care să le ofere oamenilor încredere şi să rezolve problemele existente.

Spuneam înainte ca Vlad Voiculescu să îşi înceapă mandatul de ministru, ca acesta ar putea fi un ministru mai bun ministru decât predecesorul său, domnul Tătaru, pentru că e tânăr şi are experiența sistemului de sănătate.

Din păcate așteptările mele au fost înșelate şi constat că fostul ministru Tătaru măcar avea interes şi consistență în anumite activități pe care le desfășura.

Deşi a trecut o săptămână de la depunerea moțiunii, nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor sesizate”, a spus Alexandru Rafila, conform Agerpres.