Evenimentul ZileiActualitateAlexandru Rafila desființat de un reputat medic: „O să plătim un preț mare până ne vom trezi”

Alexandru Rafila desființat de un reputat medic: „O să plătim un preț mare până ne vom trezi”

Alexandru Rafila desființat de un reputat medic: „O să plătim un preț mare până ne vom trezi”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila este desființat de un reputat medic după ce s-a opus instituirea testării obligatorii anti-COVID pentru cei care intră în țară.

Medicul Octavian Jurma susține că Raed Arafat are dreptate să propună testarea celor care vin în ţară. Mai ales că este perioada sărbătorilor de iarnă și foarte mulți români revin în țară, pentru a petrece Crăciunul și Anul Nou alături de familie și prieteni. Octavian Jurma atrage atenția că în acest moment nu este cazul să fim mai relaxați decât restul lumii.

Un număr din ce în ce mai mare de state europene adoptă noi măsuri de restricție sanitară în contextul apariției mutante Omicron

„De data aceasta dr Raed Arafat are perfectă dreptate. Nu e cazul să fim mai relaxaţi decât restul lumii. De altfel este o măsură care a fost anunţată şi de Joe Biden, preşedintele Statelor Unite pentru intrarea în SUA, indiferent de statusul vaccinal. Astfel de măsuri simple şi eficiente se pot implementa foarte rapid, astfel încât pot încetini cu săptămâni debutul unui val în cazul unei versiuni atât de infecţioase cum este Omicron. Prin urmare, propunerea domnului dr. Arafat a fost respinsă de guvern”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Octavian Jurma.

Avertismentul medicului Octavian Jurma

Medicul acuză faptul că, din interese politice, refuzul adoptării unor măsuri elementare de protecție și prevenție împotriva COVID este prezentată drept o grijă față de cetățeni. Octavian Jurma arată că suntem în plin proces de instalare a tiraniei negaţioniste. Iar pentru refuzul de a adopta măsuri menite să asigure protecția vom plăti un preț foarte mare, până când autoritățile se vor trezi din „nebunia asta colectivă”.

„Probabil încă sunt supăraţi că ne-am luat după restul Europei şi am băgat Africa de Sud pe lista roşie. Dacă îi lăsăm pe lista verde, cum erau la începutul săptămânii trecute, românii noştri reveneau liniştiţi mergeau acasă şi răspândeau Omicron, în vreme ce guvernul putea declara că la noi e altfel şi putem să ne relaxăm în continuare. Până şi refuzul de care BOR a certificatului verde ne-a fost prezentat că o «victorie» prin care s-a obţinut sprijinul bisericii în combaterea pandemiei. Suntem în plin proces de instalare a tiraniei negaționiste și o să plătim un preț mare până ne vom trezi din nebunia asta colectivă”, a mai scris medicul.

Sursa foto: EVZ

Rafila se opune introducerii testului PCR la intrarea în țară

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre recomandarea Centrului European de Control al Bolilor, de testare a tuturor persoanelor care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene cu un test PCR. O astfel de măsură, ar reduce riscul de transmitere a noi tulpini Omicron.

Deși pe vremea când PSD era în opoziție, Alexandru Rafila susținea creșterea nivelului de testare, acum pare că dă înapoi. El spune că înainte de implementarea recomandărilor europene, trebuie să se țină cont de faptul că vin sărbătorile de iarnă și numeroși români revin în familie.

Alexandru Rafila a anunţat că în cursul săptămânii viitoare, Guvernul va veni cu o serie de măsuri care să fie adaptate situaţiei epidemiologice.

Cei care intră în Spania, atenţie
sursa foto: EVZ

DSU a explicat măsura introducerii testului PCR

DSU a transmis precizări cu privire la informaţiile cu privire la necesitatea prezentării unui test negativ PCR de către toate persoanele care intră în țară începând cu data de 5 decembrie 2021.

„În data de 2 decembrie 2021, având în vedere incertitudinile privind gradul de răspândire a noii variate Omicron la nivel mondial, precum şi posibilitatea de infectare a persoanelor trecute prin boală sau vaccinate cu schemă completă, Institutul Naţional de Sănătate Publică a trimis către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi către Ministerul Sănătăţii o adresă prin care propune ca «intrarea pe teritoriul naţional să se facă doar prin prezentarea unui rezultat negativ la un test efectuat cu maxim 48 de ore înainte, indiferent de zona de risc epidemiologic din care sosesc călătorii».

Dată fiind această propunere venită din partea INSP, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a urmărit de o manieră prioritară ca acest aspect să fie discutat în cadrul şedinţei CNSU de astăzi, venind de asemenea cu un proiect de hotărâre, elaborat în baza propunerilor agreate atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către specialiştii din cadrul INSP”, a transmis DSU.

Proiectul de hotărâre la care se face referire nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din cauza opoziției miniștrilor PSD Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu.


Accesează: