Evenimentul ZileiActualitateCea mai rea știre despre Omicron, confirmată! Se va întâmpla în maximum 6 luni

Cea mai rea știre despre Omicron, confirmată! Se va întâmpla în maximum 6 luni

Cea mai rea știre despre Omicron, confirmată! Se va întâmpla în maximum 6 luni
Jurnaliștii televiziunii americane CNBC au aflat recent că Omicron (noua tulpină de coronavirus) „a domina și va copleși″ lumea în următoarele luni. Cel care a lansat acest avertisment este doctorul Leong Hoe Nam, un specialist în boli infecțioase, foarte apreciat de comunitatea medicală internațională.

a rândul lor, reprezentanții companiilor farmaceutice Moderna și Pfizer au confirmat că, în cel mai bun caz, un vaccin pentru Omicron ar putea fi disponibil peste 6 luni. Leong Hoe Nam lucrează în Singapore și este convins că Omicron poate deveni tulpina de coronavirus dominant chiar și în 3 luni.

În acest context, va fi interesant de urmărit în cât timp va apărea un vaccin, având în vedere că dezvoltarea serului presupune o testare minima cuprinsă între 3 și 6 luni.

„Sincer, Omicron va domina și va copleși întreaga lume în trei până la șase luni″, a declarat Leong Hoe Nam pentru CNBC. Mai departe, specialistul în boli infecțioase a fost întrebat despre posibilitatea apariției unui vaccin pentru această tulpină.

„Frumoasă idee, dar, sincer, nu este practică. Nu vom putea să ne grăbim cu vaccinurile la timp și, până când vor veni vaccinurile, practic toată lumea va fi infectată cu Omicron″, a completat doctorul singaporez.

Pesimism și optimism în rândul oficialilor Moderna și Pfizer

Între timp, directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat luni că dezvoltarea unui vaccin pentru ultima tulpină de coronavirus poate dura mai multe luni.

foto: pixabay.com

Totuși, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că vaccinurile ar putea fi gata în mai puțin de 100 de zile. În prezent, britanicii sunt sfătuiți de autorități să își facă vaccinurile de rapel în urma sosirii variantei Omicron în Marea Britanie.

În cadrul unei conferințe de presă de pe Downing Street, premierul Boris Johnson a declarat: „Nu știm încă în ce măsură acest nou val va ajunge pe țărmurile noastre, dar istoria ne arată că nu ne putem permite să fim mulțumiți.

Dacă vrem să controlăm epidemia aici, în Marea Britanie, și dacă vrem să evităm noi restricții asupra vieții noastre de zi cu zi, trebuie să ne vaccinăm toți de îndată ce suntem eligibili.″

Jurnaliștii britanici de la Daily Star au notat că alte 10 cazuri de Omicron au fost depistate vineri în Marea Britanie. Știrea a fost confirmată de oficialii Agenției britanice de securitate sanitară (UKHSA). Astfel, în UK, numărul persoanelor infectate cu ultima tulpină de coronavirus a ajuns la 42. Reuters relatează că tulpina Delta reprezintă în prezent 99% dintre infecțiile cu Covid-19.


Accesează: