Evenimentul Zilei > Social > Alertă printre angajatori! Inspecția Muncii îi arde la conturi
Alertă printre angajatori! Inspecția Muncii îi arde la conturi

Alertă printre angajatori! Inspecția Muncii îi arde la conturi

Mulți angajatori au fost sancționați din cauza nerespectării măsurilor anti-coronavirus, avertizează Inspecția Muncii.

Aproximativ jumătate din firmele controlate, la nivel naţional, de către inspectorii Inspecţiei Muncii, au fost sancționate din cauza nerespectării măsurilor de combatere a pandemiei. Au fost verificați un număr de 1.602 angajatori, în perioada 13 – 17 iulie, 832 fiind sancţionaţi, potrivit unui comunicat remis luni de Inspecţia Muncii.

1.182 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor

În urma verificărilor, inspectorii de muncă au aplicat 1.182 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 311.000 de lei, angajatorilor care nu respectau la locul de muncă măsurile de combatere a noului coronavirus.

„Acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, potrivit prevederilor Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 13-17 iulie 2020, au avut că rezultat aplicarea a 1.182 de sancţiuni contravenţionale. Din care amenzi în valoare totală de 311.000 lei. Din 1.602 angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 832 şi s-au dispus 1.356 de măsuri de remediere a neconformităţilor”, comunică Inspecţia Muncii.

37.754 de angajaţi, verificați

Inspecția Muncii a precizat faptul că 37.754 de angajaţi care se aflau la muncă au fost ținta verificărilor.

Săptămâna trecută au fost controlaţi 79 de angajatori din municipiul Bucureşti. Scopul acțiunii a fost verificarea punerii în practică a măsurilor de combatere a pandemiei. În urma verificărilor, un număr de 4 angajatori au fost sancţionaţi pentru faptul că nu au luat măsurile corespunzătoare.

Inspectoratele Teritoriale de Muncă au desfăşurat, în săptămâna 13 – 18 iulie, controale soldate cu amenzi în sumă de peste 4 milioane de lei. Din această sumă, 3,8 milioane de lei reprezintă sancțiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

În urma verificărilor, au fost descoperite 315 persoane care nu aveau forme legale. Au fost dispuse 2.832 de avertismente precum şi 5.341 de măsuri de remediere a neconformităţilor, potrivit agerpres.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: