Evenimentul Zilei > Economie > Alertă pentru toți posesorii de carduri BCR. Ce urmează în acest weekend
Alertă pentru toți posesorii de carduri BCR. Ce urmează în acest weekend

Alertă pentru toți posesorii de carduri BCR. Ce urmează în acest weekend

Posesorii de carduri bancare emise de BCR nu vor avea acces la conturile lor în această noapte, deoarece se lucrează la îmbunătățirea sistemului de informatic.

Reprezentanții Băncii Comerciale Română (BCR) au anunțat că vor opri sistemul de carduri bancare, în noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 1:00 şi 5:00. Măsura a fost luată pentru a permite derularea unor procese anuale de îmbunătăţire specifice VISA şi Mastercard, se arată într-un comunicat al băncii, transmis mass-media.

Potrivit sursei citate, în acest interval orar nu vor putea fi utilizate echipamentele de tip ATM (bancomate), MFM (maşini multifuncţionale) şi POS (aparatele de plată cu cardul). De asemenea, cardurile BCR nu vor putea efectua tranzacţii în reţeaua BCR și nici în alte reţele de acceptare.

Mai mult, nici aplicația George pentru Mobile & Internet Banking nu va putea fi utilizată. Totodată, nu vor mai putea fi efectuate operațiuni specifice cardurilor bancare, precum blocarea sau deblocarea acestuia, modificări la limitele tranzacţionale și nici rambursări de pe cardurile de credit.

Pe de altă parte, conform comunicatului de presă, tranzacţiile la automatele de schimb valutar (ASV-uri) nu vor fi afectate de lucrările de întreținere, iar cele derulate prin ghişeele automate (APT-uri) vor putea fi realizate numai cu autentificare cu cartonaş cu cod de bare. Cu alte cuvinte nu va fi posibilă autentificarea cu un card BCR.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este o bancă românească și este cel mai important grup financiar din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuințe.

BCR oferă o paletă largă de produse și servicii financiare prin intermediul unei rețele de 22 de centre de afaceri și a 18 birouri mobile dedicate companiilor: Banca are deschise 513 de unități retail localizate în majoritatea orașelor din întreaga țară care au mai mult de 10.000 de locuitori.

Clienții băncii au la dispoziție cea mai mare rețea națională de ATM – peste 2.000 de bancomate și POS – 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianți. BCR oferă servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking și E-commerce.

Ai bani de investit? Statul se împrumută de la cetățeni. Dobânzi atrăgătoare

Lovitură dură pentru cea mai mare bancă! Ai mare grijă la Whatsapp

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: