Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă pentru posesorii de telefoane Android. Milioane de utilizatori vor pierde aplicația WhatsApp
Alertă pentru posesorii de telefoane Android. Milioane de utilizatori vor pierde aplicația WhatsApp

Alertă pentru posesorii de telefoane Android. Milioane de utilizatori vor pierde aplicația WhatsApp

Milioane de utilizatori WhatsApp riscă să nu mai poată utiliza aplicația dacă nu își vor actualiza sistemul Android de pe telefoanele mobile.

Peste aproximativ o săptămână, WhatsApp va actualiza lista smartphone-urilor care pot rula aplicația. Astfel, de la 1 noiembrie, mai multe tipuri de telefoane care rulează o variantă mai veche de Android nu vor mai putea rula WhatsApp. Este vorba despre dispozitivele care rulează Android versiunea 4.0.4, după cum relatează publicația express.co.uk.

Reprezentanții WhatsApp au făcut anunțul și i-au sfătuit pe utilizatorii afectați să treacă la un dispozitiv compatibil. De asemenea le-a recomandat să-și salveze istoricul pentru a nu le pierde.

„WhatsApp nu va mai oferi suport pentru telefoanele Android care rulează sistemul de operare 4.0.4 și mai vechi la 1 noiembrie 2021. Vă rugăm să treceți la un dispozitiv compatibil sau să vă salvați istoricul de chat înainte de această dată”, se arată într-o comunicare transmisă de reprezentanții companiei.

Telefoanele care trebuie actualizate

Mai multe zeci de modele de telefon care rulează Android vor pierde în curând accesul la WhatsApp. Este vorba despre următoarele tipuri de telefoane:

Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy S2, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core și Galaxy Ace 2.

LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD și 4X HD, și Optimus F3Q

ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 și Grand Memo.

Huawei Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S și Ascend D2.

Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L și Xperia Arc S

Alcatel One Touch Evo 7, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820, UMi X2, Faea F1 și THL W8

Pentru cei care doresc să păstreze istoricul conversațiilor, WhatsApp a facilitat recent transferul istoricului WhatsApp de pe iPhone pe Android. Această nouă funcție a fost disponibilă mai întâi pentru telefoanele Samsung, iar mai apoi a fost extinsă și pe alte telefoane Android.