Evenimentul Zilei > Social > Alertă pentru elevi! Ce se întâmplă cu Bacaureatul și Evaluarea națională
Alertă pentru elevi! Ce se întâmplă cu Bacaureatul și Evaluarea națională

Alertă pentru elevi! Ce se întâmplă cu Bacaureatul și Evaluarea națională

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a afirmat, miercuri, că în situația actuală din țară, în care școlile și-au suspendat temporar activitatea din cauza epidemiei de coronavirus, anul școlar ar putea suferi schimbări fără precent în România ultimilor 30 de ani.

Totuși, nu se pune problema înghețării anului școlar 2019-2020 iar părinții nu ar trebui să se sperie, spune Iulian Cristache

Concret, cea mai pesimistă variantă, spune Iulian Cristache, ar putea fi încheierea anului școlar cu notele de acum. „Dacă vorbim, în cea mai pesimistă variantă de suspendarea școlii și în lunile mai și iunie, există posibilitatea ca elevilor din ciclul primar și gimnazial, exceptând clasa a 8-a și clasa a 12- a să se poată încheia mediile școlare în baza unui ordin de ministru, astfel încât să se ia în considerare notele de acum. Eventual, la unii care au note mici, acolo trebuie făcută o evaluare, ca să treacă clasa”, a declarat Iulian Cristache.

Totodată, Cristache explică și care ar putea fi varianta optimă pentru examenele de Evaluare și Bacalaureat: „În ceea ce privește examenele de Evaluare și de Bacalaureat, se poate vorbi de sacrificarea concediilor, dar și a perioadei de vacanță, să se poată susține examenele mai târziu. Dar nu este obligatoriu ca perioada de prelungire să fie egală cu cea suspendată”, mai spune Cristache, potrivit cancan.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: