Evenimentul Zilei > Politica > Alertă pentru copii și părinți: Nicușor Dan schimbă foaia. Închiderea școlilor, declarație clară!
Alertă pentru copii și părinți: Nicușor Dan schimbă foaia. Închiderea școlilor, declarație clară!

Alertă pentru copii și părinți: Nicușor Dan schimbă foaia. Închiderea școlilor, declarație clară!

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a făcut un anunț care vizează sute de mii de elevi și mii de profesori.

Într-o intervenție la B1, Nicușor Dan a anunțat în ce condiții se vor închide unitățile de învățământ

„Doar să fie vreo urgie. Dar așa, mereu am considerat o exagerare. Nu se pune problema să închidem școlile la 30 de centimetri de zăpadă”, a spus Nicuşor Dan, la B1 TV.

Nicușor Dan, câștigătorul funcției de primar general al Capitalei, a făcut precizări și despre situația marilor şantiere din Bucureşti.

Podul Ciurel a costat mai mult decât trebuia, dar e o lucrare de infrastructură care ar putea fi utilă. Pasajul Doamna Ghica este început fără actele necesare, nu are PUZ, nu are studiu despre stabilitatea clădirilor din jur. Este o construcție ilegală pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că este ilegală, dar fiind campanie electorală”, a comentat Nicuşor Dan.

În ceea ce privește termificarea, Nicușor Dan a declarat: „Pe problema termoficării sunt două probleme: să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face (…) Sorin Oprescu a luat un RADET care funcționa cât de cât, l-a adus la datorii de 200 de milioane de lei, problemele s-au acutizat. A venit Gabriela Firea, a luat RADET, avea bani europeni, nu a făcut nimic, problemele s-au acutizat, e simplu”.

Primarul ales al Capitalei a mai punctat că anumite personae din vechea adiminstrație riscă să ajungă după gratii. „Aș paria pe asta! În orice caz, foarte repede o să aflaţi situaţia financiară a primăriei. Primăria Generală, care trebuie să dea o subvenţie şi pe care nu a dat-o şi lipsesc 800 de milioane de lei – toată această situaţie financiară a primăriei şi a instituţiilor din subordine o să o aveţi într-o săptămână, pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a spus el.