Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan explică ieșirile din ziua alegerilor. S-a temut că va pierde Primăria?
Nicușor Dan explică ieșirile din ziua alegerilor. S-a temut că va pierde Primăria?

Nicușor Dan explică ieșirile din ziua alegerilor. S-a temut că va pierde Primăria?

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat de ce a ieșit pe parcursul zilei de duminică cu mesaje mobilizatoare prin care a cerut oamenilor să iasă la vot.

Nicușor Dan a relatat că în ziua alegerilor a avut la dispoziție două estimări, una optimistă, în care era dat câștigător cu o 11 procente diferență față de Gabriela Firea, iar cea de-a doua pesimistă, în care avantajul era mult mai mic de doar 3 – 4 procente.

Având în vedere cea de-a doua estimare, care îi dădea emoții, Nicușor Dan a decis să iasă cu mesaje mobilizatoare, pe parcursul zilei de 27 septembrie. Nicușor Dan susține că a crezut că va câștiga doar cu 3 – 4% și de aceea a ieșit pe parcursul zilei cu mesajele prin care îndemna lumea să iasă la vot pe parcursul zilei

„Aveam sondajul optimist care ne dădea la un scor similar cu cel de la exit-poll și pe cel pesimist care ne dădea cu un avans de 3- 4%. Având în vedere acest lucru, am decis să ies cu mesaje mobilizatoare menite să atragă bucureștenii la vot”, a declarat Nicușor Dan. .

El a precizat, însă, că nu a avut nici un moment îndoiala că nu va câștiga alegerile, după anunțarea sondajului exit-poll de duminică seară.

„Nu am avut nicio îndoială în legătură cu rezultatul alegerilor, nici aseară și nici dimineață”, a precizat Nicușor Dan.

Candidatul susținut de PNL și USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a fost ales în funcția de primar general, el depășind-o clar pe contracandidata sa de la PSD, edilul în funcţie, Gabriela Firea. Conform rezultatelor parțiale furnizate de BEC, Nicușor Dan a obținut în jur e 43% dintre voturi în vreme ce Gabriela Firea, candidatul PSD a ajuns la aproximativ 37,9%.

Gabriela Firea și-a recunoscut înfrângerea și a spus că nu are ce să își reproșeze pentru rezultatul din București.

„Am ținut să am această ultimă intervenție în această poziție. Prețuiesc fiecare vot și îl port în suflet și promit să nu dezamăgesc nicioadată. Îmi doresc ca lucrurile din București să mergă mai departe. Ceea ce nu se poate demola, chiar dacă s-a încercat demolarea mea, sunt faptele, sunt proiectele. Nimeni nu poate demola spitalul Foișor, prima etapa a Pasajului Ciurel sau achiziția de autobuze moderne”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.