Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă pentru călătorii CFR. Magistrala pe ruta București – Craiova rămâne închisă
Alertă pentru călătorii CFR. Magistrala pe ruta București – Craiova rămâne închisă

Alertă pentru călătorii CFR. Magistrala pe ruta București – Craiova rămâne închisă

Traficul feroviar pe Magistrala 900, între Caracal şi Drăgăneşti-Olt rămâne blocat total, după ce un tren încărcat cu cereale a deraiat luni dimineaţă. Garnitura  era formată din 37 de vagoane, 15  au căzut de pe şine, iar 5 s-au rasturnat şi au blocat şi al doilea fir al căii ferate, după ce primul s-a rupt, iar linia, precum şi terasamentul sunt destul de afectate pe aproximativ 100 de metri.

Călătorii care circulă pe ruta feroviară Bucureşti-Craiova sunt rugaţi să se informeze în prealabil în legătură cu mersul trenurilor.
Reprezentaţii CFR au început ieri dimineaţă să ridice, cu ajutorul unei macarale de mare tonaj, vagoanele căzute de pe şine, pentru a putea da drumul circulaţiei feroviare pe un singur sens, anunță Radio România Actualități.

Potrivit prefectului de Olt, Florin Homorean, două dintre cele cinci vagoane deraiate au fost ridicate şi repuse pe şine. Acesta a precizat că se lucrează pentru ca măcar un fir să fie eliberat cât mai repede şi să fie refăcută infrastructura distrusă.

De asemenea, a fost golit de grâu şi vagonul suspendat pe pasarela căii ferate de peste Drumul Naţional 6. Reprezentanţii Regionalei CFR Craiova spun că anchetatorii au descoperit că garnitura a sărit de pe şine pentru că ar fi avut o încărcătură prea mare

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: