În acest sens a crescut numărul solicitărilor de suport primite de Cisco Security din partea celor doresc să asigure securitatea tot mai multor angajaţi care lucrează de la distanţă.

Conform gigantului american, de la lansarea ofertelor de securitate pe data de 10 martie 2020, Cisco Security a adăugat peste 9 milioane de utilizatori de securitate, iar numărul creşte exponenţial în fiecare zi.

De asemenea, Duo Security (autentificare multi-factor) a înregistrat mai mult de 3.300 de organizaţii noi la nivel global doar în ultima săptămână, în creştere de 200% faţă de ratele obişnuite de înscriere săptămânală. De altfel, în ultima săptămână, soluţia a consemnat un salt de 157% a numărului de autentificări zilnice pe care clienţii le fac către VPN-uri, cum ar fi AnyConnect, în comparaţie cu luna februarie.

Mai mult,  în ultimele 21 de zile, Cisco AnyConnect (VPN) a efectuat 240% din numărul total anual de cereri de testare din anul precedent, în timp ce, săptămâna trecută, Cisco Umbrella a înregistrat o creştere de 100% a numărului de licenţe gratuite solicitate online faţă de media săptămânală obişnuită.

„Cisco Umbrella analizează peste 180 de miliarde de interogări DNS pe zi şi protejează utilizatorii împotriva adreselor de internet rău intenţionate înainte ca acestea să poată fi utilizate în atacuri. Fiind un server DNS recursiv, soluţia Cisco Umbrella poate fi rapid scalată pentru a proteja lucrătorii la distanţă.

Ca parte din oferta gratuită extinsă de securitate de la Cisco, clienţii existenţi Umbrella pot depăşi limita de utilizatori pentru a susţine un volum mai mare al lucrătorilor de la distanţă, iar noii clienţi pot accesa gratuit serviciul până pe 1 iulie 2020″, a explicat Ovidiu Neghină, cyber security sales specialist în cadrul Cisco România, pentru Agerpres.

Trei mari categorii de atacuri

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE