Evenimentul Zilei > International > ALERTĂ MONDIALĂ de RĂZBOI ATOMIC: “Este un ultim avertisment.” ŢICNITUL PLANETEI, Kim Jong-un, vrea să lanseze RACHETE NUCLEARE spre Coreea de Sud şi SUA
ALERTĂ MONDIALĂ de RĂZBOI ATOMIC: “Este un ultim avertisment.” ŢICNITUL PLANETEI, Kim Jong-un, vrea să lanseze RACHETE NUCLEARE spre Coreea de Sud şi SUA

ALERTĂ MONDIALĂ de RĂZBOI ATOMIC: “Este un ultim avertisment.” ŢICNITUL PLANETEI, Kim Jong-un, vrea să lanseze RACHETE NUCLEARE spre Coreea de Sud şi SUA

Propaganda din Coreea de Nord a titrat că liderul Kim Jong-un îşi rezervă dreptul de a lansa “un atac nuclear preventiv”, măsură care este văzută ca un “ultim avertisment către Washington” şi Coreea de Sud.

Conform unui articol publicat în ziarului nord-coreean Rodong Sinmun, citat de almanar.com.lb, Coreea de Nord a lansat ameninţarea în condiţiile în care forţele armate sud-coreene şi americane efectuează exercţii militare comune la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană.

În plus, potrivit agenţiei de stat KCNA, Coreea de Nord promite că va elibera “toată Coreea de Sud, inclusiv Seulul” la finalul anunţatului atac “împotriva grupurilor inamice”.

Astfel, liderul Kim Jong-un îşi rezervă dreptul de a lansa “un atac nuclear preventive”, drept “ultim avertisment către Washington”.

În replica la aceste noi ameninţări cu atacuri nucleare, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut autorităţilor de la Phenian să renunţe la provocări.

La începutul săptămânii, Coreea de Nord lansa alte ameninţări cu atac nuclear preventiv, ca o încercare de intimidare la adresa forţelor americane şi sud-coreene care au mobilizat 17.500 de militari în cadrul unor exerciţii comune.