Alertă meteo înainte de 1 decembrie. Cod portocaliu de furtuni în nouă județe

Alertă meteo înainte de 1 decembrie. Cod portocaliu de furtuni în nouă județe Furtuna. Sursa: Arhiva EVZ

Meteorologii avertizează că urmează câteva ore cu furtuni și ploi puternice în mai multe regiuni ale țării. ANM a emis un cod portocaliu pentru nouă județe din nordul și vestul țării.

Alertă meteo de furtuni și precipitații abundente în următoarele ore, în mai multe regiuni din nord și din vestul țării. Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu pentru nouă județe.

Alertă meteo în nouă județe

Administrația Națională de Meteorologie, ANM, a anunțat că urmează câteva ore cu vreme foarte urâtă în mai multe județe din țară. În acest sens a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de furtuni.

Sunt vizate de această alertă meteo județul Maramureş şi zona montană a judeţelor Bistriţa – Năsăud, Mureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Satu Mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În intervalul menţionat, în judeţul Maramureş şi în zona montană a judeţelor: Bistriţa – Năsăud, Mureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Satu Mare se vor acumula cantităţi de apă de 50...70 l/mp şi izolat de peste 80 l/mp”, au transmis meteorologii.

Codul Portocaliu de precipitații va intra în vigoare în această seară, la ora 20.00. Meteorologii estimează că vremea furtunoasă se va întinde până vineri la ora 15.00.

Prognoza meteo

Vreme de iarnă Sursa fotoPhoto 17985792 © Brett Critchley | Dreamstime.com

 

O altă avertizare de tip cod galben

Alte județe din zona de vest a țării sunt vizate de o altă alertă meteo, de tip Cod Galben de ploi și vânt. Conform ANM sunt vizate zonele din Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei. Avertizarea vizează intervalul cuprins între 30 noiembrie, ora 17:00 și 1 decembrie, ora 21:00.

De-a lungul acestei perioade au fost prognozate cantităţi moderate de apă şi intensificări ale vântului.

Alertă meteo în țară, vreme frumoasă în București

În București, în intervalul 30.11.2023, ora 17:00 - 01.12.2023, ora 08:00, vremea se va menține în media perioadei. Valorile de temperatură în București se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 0...1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească.

Vineri, în prima zi de iarnă, vremea se anunță frumoasă în Capitală. Temperaturile vor fi ridicate, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Aceasta în vreme ce vestul țării se află sub o alertă meteo de furtuni și vreme rea.

Meteorologii se așteaptă , după cum arată prognoza, ca mercurul termometrelor să se stabilizeze în jurul valorii de 14 grade.