Prognoza meteo până la Crăciun. Vremea pe patru săptămâni

Prognoza meteo până la Crăciun. Vremea pe patru săptămâni Sursa foto: Dreamstime.com

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele săptămâni, până pe 25 decembrie, ziua de Crăciun. Iarna încearcă să preia inițiativa, însă zilele cu temperaturi ridicate nu vor lipsi.

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă a fost actualizată de specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Conform estimărilor pe următoarele patru săptămâni, temperaturile ridicate vor alterna cu cele scăzute. În principiu, iarna încearcă să se instaleze, cu toate drepturile, dar nici toamna nu se dă dusă.

Conform specialiștilor, constanta următoarei perioade, așa cum reiese din prognoza meteo, sunt precipitațiile.

Prognoza pentru pentru 27.11.2023 – 04.12.2023

În aceste zile, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în zonele montane. În rest temperaturile se vor situa în jurul celor normale. De altfel, ANM a anunțat că vremea va fi frumoasă, în cea mai mare parte a țării, spre finalul săptămânii.  Temperaturile vor atinge până la 15 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regimul pluviometric va fi excedentar, conform datelor din prognoza meteo. Vom avea ploi în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Precipitațiile vor fi mai accentuate în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

În rest, vom avea un nivel apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Progonoza meteo pentru cea de-a doua săptămână de iarnă indică temperaturile medii ceva mai coborâte. Termometrele vor indica mai puține grade decât în mod normal în această perioadă, în toate regiunile. Vremea rece se va simți mai bine în zonele montane.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile sud-estice.

Pe de altă parte, în restul teritoriului precipitațiile se vor situa la un nivel apropiat de cel normal pentru acest interval, arată prognoza meteo.

Vreme de iarnă

Vreme de iarnă Sursa foto: Photo 100187736 © Mashiki | Dreamstime.com

Prognoza meteo în săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vremea de iarnă se va instala peste tot, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric, în această săptămână, se va situa în jurul celui normal pentru a treia săptămână de iarnă, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo în săptămâna 18.12.2023 – 25.12.202

Temperaturile urmează să crească ușor în săptămâna Crăciunului. Progonoza meteo arată că mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice. Vremea va fi caldă, atât cât se poate într-o lună de iarnă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea nordică a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Deci, este posibil să ne așteptăm și la zăpadă, de Crăciun.