Alertă meteo în România. Fenomenele extreme se vor intensifica în toată țara

Alertă meteo în România. Fenomenele extreme se vor intensifica în toată țara Furtună. Sursa foto: Dreamstime.com

Meteorologii trag un semnal de alarmă cu privire la evoluția prognozei meteo în orele următoare, întrucât se așteaptă fenomene extreme, odată cu apropierea ciclonului care a afectat Italia către teritoriul nostru.

În plus, Administrația Națională de Meteorologie a emis deja o avertizare de cod galben pentru ziua de 17 mai, valabilă până la ora 23.00.

Fenomene meteo extreme în orele următoare

În zilele recente, Europa a fost lovită de fenomene meteo extreme, cu Italia fiind cea mai afectată de sosirea unui ciclon de ploi.

Ca urmare, meteorologii italieni și europeni au emis un cod roșu de avertizare pentru fenomene extreme în mai multe țări din Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform estimărilor specialiștilor, condițiile meteorologice severe vor persista în mare parte din nordul și parțial din centrul Italiei cel puțin până pe 17 mai.

Regiunile respective au fost afectate de furtuni și ploi abundente începând cu seara zilei de 14 mai, potrivit prognozei meteo.

Ploaie

Ploaie. Sursa foto: arhiva EVZ

Rafalele de vânt puternic, ploile torențiale și grindina au generat inundații și căderi de copaci în Modena, regiunea Emilia-Romagna.

Meteorologii indică faptul că există probabilitatea ca în următoarele ore să apară și alte perturbări provocate de condițiile meteo în toată zona afectată de ciclon.

Vremea rea lovește și România

În plus, meteorologii de la ANM au emis avertizări meteo pentru România, deoarece ciclonul și-a schimbat traiectoria și se îndreaptă acum către zona noastră.

În plus, unele regiuni din țară se află deja sub avertizare de cod galben pentru intensificări ale vântului.

Nori

Meteo. Sursa foto: arhiva EVZ

Până la ora 23.00, în Banat, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...65 km/h. În județul Caraș-Severin vor fi rafale de 70...85 km/h.

De asemenea, potrivit prognozei meteo, local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul țării, cu viteze în general de 40...50 km/h.