Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea face prăpăd. Vortexul polar lovește din plin. Galerie foto în articol
Vremea face prăpăd. Vortexul polar lovește din plin. Galerie foto în articol

Vremea face prăpăd. Vortexul polar lovește din plin. Galerie foto în articol

Meteorologii nu au veşti bune pentru zilele acestea. Vremea rea îşi va face simţită prezenţa şi va provoca haos, mai ales pentru cei care vor călători.

Zăpada și vânturile care vor atinge de până la 80 km/h vor afecta Marea Britanie, în timp ce Met Office avertizează pe lângă toate acestea şi inundații. Met Office a emis patru avertismente meteorologice în cea mai mare parte a nordului Angliei și Scoției, în timp ce Marea Britanie se pregătește pentru alegerile de joi.

Ploaia şi vântul vor înrăutăţi bunul mers al mijloacelor de transport în Anglia

Metodologul Met Office, Mark Wilson, a declarat pentru Sun Online: „Va fi vânt puternic. Am sfătui oamenii să aibă grijă și să fie conștienți de condițiile neprielnice. Va fi o anumită perturbare a transportului”. Cel mai puternic vânt înregistrat astăzi a fost de 78 mph în Capel Curig, Țara Galilor, iar Met Office a avertizat despre inundații care au ajuns deja în casele oamenilor. Și este de așteptat ca condițiile rele de vreme să ţină inclusiv şi mâine unde există un risc de până la 5-10 cm de zăpadă în unele părți din nordul Angliei și Țara Galilor.

Toate ornamentele de Crăciun pot deveni periculoase

Meteorologii au avertizat, de asemenea, că decorațiunile de Crăciun ar putea deveni periculoase pe vremea furtunoasă, iar proprietarii de case ar trebui să asigure ornamentele pe măsură ce viteza vântului  creşte. Vântul puternic de astăzi a afectat navetiștii în unele părți ale Regatului Unit, cu două camioane răsturnate, întrucât vremea rea ​​a cuprins şi Scoția în acestă dimineață. Se deplasau de-a lungul A1 între Innerwick și Skateraw, în estul Lothian, atunci când s-au răsturnat în jurul orei 7.45, lăsând drumul blocat în ambele sensuri. Podul Tay Road a fost deschis doar pentru mașini, iar pasarela centrală a fost închisă din cauza vânturilor mari și a ploilor abundente, care a afectat și serviciile feroviare.

Valurile au rupt liniile electrice feroviare

Valurile care treceau peste zidul maritim de la Saltcoats, North Ayrshire, au lovit liniile electrice feroviare, determinând anularea trenurilor dintre Kilwinning și Largs și Ardrossan. Din cauza inundaţiilor s-a închis linia dintre Craigendoran și Helensburgh. De asemenea, a fost emis un avertisment de vânt pentru părțile estice până la ora 17:00, precum și un avertisment de gheață pe Highlands, de astăzi până mâine. Vremea rea a făcut ca Piața de Crăciun din Edinburgh  să rămână închisă.

 Marea Britanie este lovită de vânt puternic și ploi abundente, întrucât Met Office emite patru avertizări meteorologice

 Turistii au condus condiții musonice în River Cam din Cambridge marți

 Un bărbat îmbrățișează vântul și ploaia pe Promenada Saltcoats astăzi

Un bărbat curajos întâmpină vântul și ploaia pe Promenada Saltcoats… astăzi
 Ploaia a provocat astăzi haosul călătoriilor în întreaga Scoție
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.