Alertă maximă. Fată răpită în plină stradă, de față cu unchiul său. Foto

Alertă maximă. Fată răpită în plină stradă, de față cu unchiul său. Foto

O fată de 15 ani a fost răpită luni de pe o stradă din Târgu Mureș deși de față se afla unchiul său și forțată să urce într-un Audi de culoare gri, care a demarat în trombă într-o direcție necunoscută.

 

Conform IGPR, răpirea a fost sesizată luni în jurul orei 17:40.

Este vorba despre o fată în vârstă de 15 ani, Siketes Eva, din Odorheiul Secuiesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cercetări a reieșit că fata era cu unchiul ei pe strada Bega din Târgu Mureș când a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare gri, marca Audi, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului.

S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu- se celula de criză.

Cei care pot oferi date sunt rugați să sune la 112

Comunicatul Poliției:

„Astăzi, în jurul orei 17.40, a fost sesizată răpirea unei minore, în vârstă de 15 ani, din Odorheiul Secuiesc. Din cercetări a reieșit, că minora, în timp ce se afla cu unchiul său, pe strada Bega din Târgu Mureș, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare gri, marca Audi, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului în cauză.

S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu- se celula de criză. Cei care pot oferi date, care să conducă la depistarea minorei în cauză, sunt rugați să apeleze nr. unic de urgență 112”.

„Alertă răpire copil”

În lume, numărul copiilor care sunt răpiţi sau dispar în circumstanţe necunoscute ori grave pentru viaţa lor, devine îngrijorător.

Autorităţile fiecărui stat şi-au creat sisteme proprii de căutare şi găsire rapidă a copiilor răpiţi, iar cele mai eficiente sunt acelea care implică sprijinul tuturor cetăţenilor.

Un astfel de mecanism, numit Alertă Răpire Copil, a fost implementat şi în România, de către Poliţia Română, Ministerul Public şi Centrul Focus.

Alertă Răpire Copil este un mecanism naţional de alertă publică care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil, ori în situaţii când vorbim de un copil dispărut a cărui viaţă poate fi în pericol.

După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia.