Evenimentul Zilei > Social > Alertă la MAE! Un cetățean român cere să fie repatriat din Wuhan
Alertă la MAE! Un cetățean român cere să fie repatriat din Wuhan

Alertă la MAE! Un cetățean român cere să fie repatriat din Wuhan

Alertă la Ministerul Afacerilor Externe!

Un cetăţean român a cerut să fie repatriat din Wuhan (China)!

Zona este afectată de noul coronavirus, orașul Wuhan fiind complet închis de autoritățile de la Beijin – nimeni intră, nimeni nu iese! Alţi doi români dintr-o localitate a aceleiaşi provincii Hubei se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe, prin angajatorul lor.

MAE precizează că cetăţeanul român care se află în oraşul Wuhan şi-a exprimat intenţia pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise şi înregistrate în evidenţele instituţiilor europene şi ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalți doi cetăţeni români din provincia Hubei, Ambasada României la Beijing „menţine contactul în permanenţă cu angajatorul acestora şi cu autorităţile chineze pentru identificarea unei modalităţi optime de repatriere, având în vedere restricţiile impuse în zonă”.

MAE anunță și că este în legătură nemijlocită cu structurile de gestionare a crizelor din cadrul ministerelor de Externe ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene şi cu organismele europene relevante, în vederea realizării unui schimb de informaţii în timp real şi a întreprinderii măsurilor necesare în vederea repatrierii cetăţenilor români aflaţi în Republica Populară Chineză.

În context, MAE subliniază că poate asigura asistenţă şi sprijin pentru revenirea în ţară a persoanelor care solicită acest lucru.