UPDATE 00:05 Pompierii au stabilit că o cauză probabilă a incendierii microbuzului a fost flacără pusă în mașină, neștiindu-se, deocamdată, dacă a fost aruncată intenționat, sau nu. În curtea din fața Secției 5 Poliție Constanța erau parcate multe mașini, civile și ale poliției, nefolosite de ani de zile. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, în urma incendiului, microbuzul a ars în proporție de 100%, o autoutilitară civilă a fost distrusă în proporție de 70%, un autoturism vechi a ars 40%, iar cinci mașini ale poliției, scoase din uz și pregătite pentru casare au fost distruse de foc între 10 și 70%. Polițiștii constănțeni au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, a spus și purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu.

Știrea inițială

Cel puțin 10 pompieri acționează, cu ajutorul a două autospeciale cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit din senin la motorul unui microbuz al unei firme de transport, private, parcat în curtea Secției 5 de Poliție, Constanța. Microbuzul este parcat în mijlocul unui parc auto plin cu mașini vechi de poliție dar și autoturisme din afara instituției.

Pompierii au localizat rapid flăcările, acționând, în același timp, pentru a împiedica xtinderea incendiului la mașinile parcate în apropiere. ISU Dobrogea transmite că incendiul a fost lichidat, urmând, la finalizarea investigațiilor, să întocmească un raportcare va explica împrejurările în care microbuzul a luat foc. (Foto ISU Dobrogea)