Evenimentul Zilei > International > Alertă în SUA! O femeie albă a scos pistolul în faţa unei afro-americane. Scene şocante
Alertă în SUA! O femeie albă a scos pistolul în faţa unei afro-americane. Scene şocante

Alertă în SUA! O femeie albă a scos pistolul în faţa unei afro-americane. Scene şocante

Moartea lui George Floyd şi ecourile mişcării Black Lives Matter au modificat comportamentul şi pecepţia multor americani, dovadă fiind un episod din afara unui restaurant Chipotle din Orion, statul Michigan.

O femeie albă a fost acuzată de atac criminal după ce a ameninţat cu pistolul o afro-americană şi pe fiica adolescentă a acesteia.

Ce a spus victima despre confruntarea petrecută într-o parcare? Takelia Hill a declarat că femeia furioasă a ieșit din mașina care era la un las s-o lovească.

La volan se afla un bărbat, dar reacţia violentă a avut-o femeia, care ieşi ţinând arma în mână.

Makayla, fiica doamnei Hill, fost suficient de inspirată încât să înregistreze scenele reprobabile, care în prezent au stârnit noi dezbateri în societatea americană.

Amintim că acest episod vine în contextul în care şi aşa Statele Unite ale Americii au fost afectate de unele dintre cele mai violente proteste de stradă din ultimii ani.

„Pleacă!”, i-a spus femeia albă afro-americanei, care nici n-a apucat să spună ceva când aceasta a coborât furioasă din maşină.

„A luat pus pe mine şi era pe punctul de a mă lovi cu mașina”, a fost prima reacţie a Takeliei. În toată acea nebunie, doamna Hill i-a spus fiicei să cheme poliţia.

N-a uitat nici de agresoarea care-o flutura pistolul în faţă: „Sună-i, obține plăcuța de înmatriculare. Obține plăcuța de înmatriculare acum! Pentru că ai fost pe cale să mă lovești cu mașina.”

Replica femeii înarmate a fost: „Să nu care cumva să sari d––i în spatele maşinii mele. Du-te d––i înapoi!”

Pusă în faţa acestei ameninţări, afro-americana a făcut pasul în spate, iar femeia albă s-a întors în maşina în care era împreună cu un bărbat şi a plecat.

Câteva momente mai târziu, cei doi au fost arestaţi şi acuzaţi de atac criminal.

S-a dus înapoi la mașină și a fost condusă departe, înainte de a fi arestat mai târziu.

De atunci, ea și șoferul au fost acuzați de agresiune infracțională. Se pare că în parcare n-a fost decât continuarea unui conflict început în fast-food.

Takelia a spus că femeia s-a lovit de fiica ei înainte de a intra în articulația fast-food. Makayla i-a transmis să îşi ceară scuze , dar femeia a început să ţipe la ea.

Adolescenta a declarat pentru The Detroit News: „Înainte de a putea păşi în Chipotle, această femeie ieșea, iar eu m-am mutat așa încât să poată ieși.

M-a lovit, iar eu i-am spus: „Prezintă-ţi scuzele!”. Apoi a început să mă înjure și să spună că i-aș invada spațiul personal.”

La rândul ei, mama fetei de 15 ani a declarat: „Am mers spre femeia care striga la fiica mea. Nu m-a putut vedea pentru că era cu spate la mine şi cu fața la fiica mele.”

Takelia a întrebat-o pe femeie de ce a lovit-o pe fiica ei. Ea replicat: „Nu te poţi plimba numind oamenii albi rasişti… oamenii albi nu sunt rasisti…

Îmi pasă de tine și îmi pare rău dacă ai avut un incident care a făcut ca cineva să te facă să te simți așa. Nimeni nu e rasist.”

Mai târziu, Takelia a crezut că șoferul urmează s-o lovească, așa că a lovit geamul maşinii şi de aici a început confruntarea.

sursa: Daily Star