În urma decesului surprinzător al lui Emi Pian, ucis în stradă de un rival, polițiștii sunt în alertă maximă. Oamenii legii sunt pe poziție în fiecare noapte și fac și razii în trafic. În urma acestor acțiuni, polițiștii au descoperit portbagaje înc are se aflau săbii, topoare, bâte și chiar pistoale.

Cartierul Rahova, unde locuiește familia Duduianu, este plină-ochi de reprezentanții legii. Autoritățile promit vigilență maximă, pentru ca situația să nu scape de sub control, mai ales după ce săgețile clanurilor au declarat război în mod public, pe rețelele de socializare, potrivit Digi 24.

„Sunt vizate toate sectoarele Capitalei, zone strategice, iar filtrele vor fi schimbate, în funcție de necesități și de informațiile pe care le avem”, a declarat Ciprian Romanescu, de la Poliția Capitalei.

„De la intrarea în dispozitiv am luat legătura cu responsabilul pentru organizarea evenimentului, recomandându-i și indicându-i să asigure pentru cei care participă măști, dezinfectant și alte substanțe de dezinsecție”, a spus și colonelul Laurențiu Ciobanu, Jandarmeria Capitalei.

„Vă garantăm că monitorizăm activitatea acestora îndeaproape, cu siguranță un astfel de eveniment nu se va întâmpla. Am scos mai mulți polițiști în stradă, am limitat perioada de concedii, suntem ajutați de polițiști locali și de jandarmi”, a reacționat Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

Incidentul de la începutul săptămânii, din cartierul Giulești, readuce în prim-plan influența clanurilor interlope în București. Sunt 15 grupări cunoscute de forțele de ordine, care și-au împărțit sectoarele pentru a își derula fără probleme afacerile subterane – cămătărie, șantaj, trafic de droguri sau trafic de carne vie. Și chiar dacă liderii de la un anumit moment sunt arestați, condamnați ori chiar uciși, de fiecare dată unul dintre locotenenți este pregătit să preia conducerea.

Clanul Rinu, protagoniști în acest scandal al momentului, pentru că unul dintre membrii l-a tăiat pe Emi Pian după un joc de barbut. Cel din urmă a murit, la spital. Ciprian Napi este acum internat sub pază, la spital, mai notează sursa citată.

Orban, despre lupta împotriva clanurilor de interlopi: „Fără milă!”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Petroşani, că împotriva clanurilor de interlopi care încalcă legile trebuie dusă o bătălie continuă şi „fără milă”, menţionând că orice activitate cu caracter infracţional trebuie sancţionată de către oamenii legii.

„O bătălie constantă contra acestor clanuri care încalcă legile. Eu am transmis foarte clar mesajul meu: ‘Fără milă!’. Orice ilegalitate, orice activitate cu caracter infracţional trebuie sancţionate de către oamenii legii”, a spus Ludovic Orban.

El a arătat că acolo unde se constată că un şef de Poliţie nu-şi face treaba, acesta trebuie schimbat din funcţie.

„Dacă este necesar, trebuie suplimentate efectivele, dacă un şef de Poliţie sau un şef de post sau un şef de secţie nu-şi face treaba şi în secţia lui este evident că funcţionează astfel de activităţi ilegale, trebuie schimbat fără niciun fel de ezitare şi luate măsuri severe pentru combaterea acestor clanuri”, a adăugat premierul, potrivit Agerpres.