Evenimentul ZileiVremeaAlertă de la ANM. Cod galben de ceață în 20 de județe. Este pericol major

Alertă de la ANM. Cod galben de ceață în 20 de județe. Este pericol major

Alertă de la ANM. Cod galben de ceață în 20 de județe. Este pericol major
Mai multe județe sunt vizate de un Cod galben de ceață, conform estimărilor emise de meteorologi, începând de sâmbătă dimineață, în jurul orei 10:00.

Sâmbătă dimineață, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de ceaţă, valabilă în 20 de judeţe din România. Avertizările sunt valabile până la ora 10:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineaţa mai multe atenţionări Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, valabile în 20 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti.

Astfel, până la ora 10:00, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Gorj, Olt, Vâlcea şi Harghita se va semnala ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În unele zone, izolat, va cădea şi chiciura.Fenomene similare vor fi şi în judeţele Galaţi, Vrancea (zona joasă), Iaşi şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cum va fi vremea sâmbătă, 28 noiembrie

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână. Potrivit acestora, vremea se va răci semnificativ, iar temperaturile vor atinge valori mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Cerul va rămâne înnorat în regiunile vestice, nordice și variabil în restul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în Oltenia.

În sud și est și pe arii mai restrânse în rest, va predomina ceața noaptea și dimineața. În zonele intracarpatice și în Bucovina temperaturile scad sub normalul perioadei și sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță, iar mai ales la munte vor predomina ninsorile.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, cerul va fi mai mult noros, iar în cursul nopții se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă nu va urca mai mult de 8 grade, iar cea minimă se va situa între de 0 și 1 grad.


Accesează: