Alertă alimentară. Sortimente de tăieței, retrase din cauza riscului de otrăvire

Alertă alimentară. Sortimente de tăieței, retrase din cauza riscului de otrăvire Tăieței. Sursa foto: hyun chun kim/ Pixabay

Este alertă alimentară după ce trei tipuri de tăieței comercializate și în România au fost rechemate de la vânzare din cauza riscului de „otrăvire acută”.

Este vorba despre tăiețeii fabricați de o marcă populară din vestul Coreei de Sud, Samyang Foods.

Trei sortimente de tăieței, retrase de la vânzare

Acești tăieței, disponibili și în România, conțin niveluri ridicate de capsaicină, un compus găsit în ardeii iuți, conform Administrației de Medicină Veterinară și Alimentară din Danemarca.

Doar anul trecut, compania a înregistrat un profit operațional de peste 110 de milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, Danemarca a retras de la vânzare următoarele sortimente de tăieței, care ar putea reprezenta un risc și pentru consumatorii din România:

  • Samyang Buldak 3x Spicy & Hot Chicken
  • Samyang 2x Spicy & Hot Chicken și
  • Samyang Hot Chicken Stew.

Autoritatea daneză a indicat că nivelul de capsaicină dintr-un singur pachet de tăieței era atât de mare încât poate cauza otrăvire acută consumatorilor.

Tăieței

Tăieței. Sursa foto: samyangfoods_global/ Instagram

„Dacă aveți produsele, ar trebui să le aruncați sau să le returnați la magazinul de unde au fost cumpărate”, se arată într-un comunicat al autorității din Danemarca.

Prima oră când produsele companiei sunt retrase de pe piață

S-a transmis și o notificare specială, sfătuind părinții să apeleze Linia de Urgență pentru Otrăviri în cazul în care copiii manifestă „simptome acute” după consumul acestor tăieței.

Aceasta este prima oară când produsele companiei Samyang Foods au fost rechemate din cauza nivelului ridicat de condimentare, iar reprezentanții companiei au menționat că vor lucra pentru a înțelege mai bine reglementările locale din piețele de export.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Samyangfoods global (@samyangfoods_global)

Acțiunile Samyang Foods au înregistrat o creștere de 70% în ultimele luni, odată cu popularizarea ramenului Buldak carbonara pe TikTok, acesta devenind atât de căutat în SUA încât au fost semnalate penurii.

Personalități precum Cardi B au distribuit online clipuri video despre căutările lor de peste 30 de minute pentru a găsi acești tăieței instant, potirvit The Guardian.