Potrivit ANM, în intervalul 29 ianuarie, ora 23,00 – 30 ianuarie, ora 10.00, viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 – 70 de kilometri/oră, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă. Sub Cod portocaliu se vor menţine judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

În acelaşi interval, se instituie Cod galben în jumătatea vestică a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei şi în centrul Moldovei, unde, local, va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 de kilometri/oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Judeţele care vor fi sub Cod galben de ninsori şi viscol sunt: Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi Bucureşti.

Meteorologii atrag atenţia că în cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul ţării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40 – 50 de kilometri/oră), viscolind şi spulberând zăpada deja depusă.
Sudul și sud-estul României se află, pentru a doua oară în decurs de o săptămână, sub avertizări meteo cod galben și portocaliu de viscol, ce vor expira mâine dimineață, la ora 10.00. Meteorologii au emis, în această după-amiază, o nouă avertizare COD ROȘU de viscol, pentru județele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 15.00 și a durat până la ora 22.00. Citeşte mai multe AICI
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Un scandal imens zguduie piaţa asigurărilor. Nevasta vicepremierului Chiţoiu, acuzată în dosarul patronului Atlassib. Milionarul Ilie Carabulea a fost reţinut
  • Profesoara model a ajuns matroană la bordelul "Pisicile Roz"
  • Mazilirea lui Chiţoiu, amânată de intrigile din PNL

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Mari personalități din istorie și animalele lor de companie| FOTOGRAFII DE COLECȚIE
  • A fost ÎNGHEŢAT şi ţinut ASCUNS. Omul care a ieşit la lumină după ce a stat într-un FRIGIDER / GALERIE FOTO
  • Începe MAREA MIGRAŢIE de Noul An chinezesc. Milioane de oameni în mişcare | GALERIE FOTO

Te-ar putea interesa și: