Evenimentul Zilei > EVZ Special > ALARMĂ per Staţia Spaţială Internaţională. Astronauţii s-au REFUGIAT în zona rusească
ALARMĂ per Staţia Spaţială Internaţională. Astronauţii s-au REFUGIAT în zona rusească

ALARMĂ per Staţia Spaţială Internaţională. Astronauţii s-au REFUGIAT în zona rusească

În dimineaţa zilei de astăzi 14 ianuarie, s-a înregistrat o piedere de amoniac la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Astronauţii aflaţi la bord se află în pericol. După ce şi-au pus măştile pentru a respira, s-au refugiat cu toţii în zona rusească de la bordul ISS şi încearcă să rezolve această situaţie de pericol.

La bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale s-a declanşat o situaţie de pericol pentru astronauţii care sunt acolo şi care efectuează o serie de experimente ştiinţifice.

În dimineaţa zilei de astăzi (14 ianuarie 2015) a avut loc o pierdere de amoniac care a contaminat atmosfera la bord.

Amoniacul este utilizat pentru sistemul de răcire de la bordul ISS. Respirat, este un gaz periculos pentru sănătate. Astronauţii şi-au pus imediat măştile care îi protejează de acest gaz periculos şi s-au refugiat cu toţii în zona rusească a ISS-ului care este la ora actuală necontaminată.

Astronauţii încearcă să identifice de unde provine această pierdere, care a fost confirmată inclusiv de mărirea presiunii la bordul ISS, şi să o repare cât de repede posibil.

Situaţia este destul de alarmantă. Vom vedea în următoarele ore ce se va întâmpla.

Articol scris de Cătălina Oana Curceanu, prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro