Evenimentul Zilei > Actualitate > Alarmă la Penitenciarul Poarta Albă. A evadat un deținut UPDATE
Alarmă la Penitenciarul Poarta Albă. A evadat un deținut UPDATE

Alarmă la Penitenciarul Poarta Albă. A evadat un deținut UPDATE

Un deținut, de 25 de ani, care își ispășește o condamnare de 4 ani și jumătate, în regim semideschis, la Penitenciarul Poarta Albă, a evadat de la un punctul de lucru din Constanța, în care muncea. Echipe de forțe de ordine îl caută în tot județul.

UPDATE ora 16,15-Deținutul a fost prins, în urmă cu puțin timp, în orașul Ovidiu, la o fermă în care lucrase înainte de a fi închis. El se îndrepta, pe DN22, spre Fântânele, localitatea de domiciliu.

Daniel Dumitru Vulpe, de 25 de ani, a evadat în jurul orei 12,00 de la un punct de lucru din incinta stației de pompare de la marginea orașului Constanța, unde muncea zilnic alături de alți deținuți, potrivit reprezentanților Penitenciarului Poarta Albă. Tânărul, din comuna Fântânele, județ Constanța, fusese condamnat definitiv, în 2018, la 4 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, clasificat în regim semideschis.

S-a dat alarma. Pentru capturarea deţinutului au fost mobilizate impresionante forțe de ordine din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Poliției de Frontieră, Jandarmerie, cărora li s-au alăturat echipe de căutare formate din personalul penitenciarului. În pauza de prânz, deținutul Daniel Dumitru Vulpe ar fi spus că se duce la toaletă și nu a mai apărut. Evadarea se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu: geacă neagră, pantaloni gri. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Constanța-Poarta Albă, la numărul de telefon: 0740114320, 0241/853777, 0241/853701, 0241/853702.