Potrivit televiziunii de stat a Iranului, niciuna dintre cele 15 rachete trase asupra unor baze militare din Irak folosite de armata SUA nu ar fi fost interceptate.

Armata iraniană susține că în urma atacurilor au fost uciși cel puțin 80 de „teroriști americani”.

De cealaltă parte, însă, președintele american Donald Trump a afirmat, într-o declarație cu privire la efectele atacurilor, că „totul este bine”.


A început! Iranul atacă baze americane cu rachete. Reacția SUA. VIDEO


Televiziunea oficială de la Teheran a mai anunțat că Iranul a luat la țintă alte 100 de facilități americane din zonă, pe care le va lovi dacă Washingtonul va răspunde militar acestui atac.

De asemenea, s-a mai anunțat la televiziunea de stat din Iran, elicoptere ale Statelor Unite și diverse echipamente militare au fost grav avariate.

Situația din Irak

Armata din Irak a anunțat, la rândul său, că cele 22 de rachete care au lovit baza de la Ain al-Asad, în provincia Anbar, precum și cele care au atins baza de la Ebril, din zona kurdă a țării, nu au provocat victime.

Niciun militar irakian nu a fost victimă a acestor atacuri, a întârit informația reprezentantul armatei.

„Irakul a fost ținta unui bombardament cu 22 de rachete în această noapte, între orele 1:45 și 2:45; 17 rachete au căzut la Ain al-Asad, dar două nu au explodat, și cinci au lovit cartierul general al coaliției internaționale de la Erbil. Nu s-au înregistrat victime printre militarii irakieni”, a fost declarația armatei.

Te-ar putea interesa și: