Evenimentul Zilei > International > Ajută iaurtul la combaterea COVID-19? O firmă de prelucrare a laptelui, în centrul unui imens scandal
Ajută iaurtul la combaterea COVID-19? O firmă de prelucrare a laptelui, în centrul unui imens scandal

Ajută iaurtul la combaterea COVID-19? O firmă de prelucrare a laptelui, în centrul unui imens scandal

MEDIAPOOL. Poliția din Coreea de Sud a anunțat că investighează o companie mare de prelucrare a laptelui în legătură cu afirmația contestată că unul dintre produsele sale este eficient în prevenirea infecției cu coronavirus, relatează agenția de știri Yonhap, citată de BTA.

Recent, Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor a depus o plângere împotriva Namyang Dairy Products Co. pentru că ar fi exagerat cu privire la rezultatele testelor de laborator asupra efectului antiviral al iaurtului său Bulgaris.

Departamentul de Poliție din Seul a atribuit cazul echipei de investigare a infracțiunilor financiare. În timpul unui simpozion din data de 13 aprilie, șeful cercetărilor științifice de la Namyan a anunțat că un experiment al unei echipe științifice dintr-un colegiu local a arătat că Bulgaris era foarte eficient în suprimarea tipurilor de gripă și coronavirus. Anunțul a crescut brusc vânzările de băuturi cu iaurt și prețurile acțiunilor companiei, amintește Yonhap.

Cu toate acestea, experții au pus ulterior la îndoială veridicitatea acestei afirmații, deoarece cercetătorii nu au efectuat încă teste pe animale și studii clinice. Ministerul acuză firma Namyan că a încălcat legea privind etichetarea și publicitatea pentru alimente, susținând că toate cele șapte produse etichetate Bulgaris sunt eficiente în suprimarea virușilor, deși testul de laborator include doar unul dintre ele. Potrivit ministerului, compania se pare că nu a anunțat descoperirea în scopuri academice, ci pentru a-și promova produsele. Săptămâna trecută, compania le-a cerut scuze consumatorilor pentru neînțelegere, a adăugat Yonhap. (Rador)

https://www.mediapool.bg/yuzhna-koreya-razsledva-firma-spored-koyato-kiselo-mlyako-bulgaris-pomaga-sreshtu-covid-19-news321013.html