Evenimentul Zilei > Politica > Ai, nu ai mașină, ești obligat să-ți faci garaj. Și pentru bicicletă
Ai, nu ai mașină, ești obligat să-ți faci garaj. Și pentru bicicletă

Ai, nu ai mașină, ești obligat să-ți faci garaj. Și pentru bicicletă

Dacă vor să primească autorizație de construcție pentru casă, locuitorii din Târgu Mureș sunt obligați să își facă și garaj.

Autorul HCL este consilierul UDMR Csiki Zsolt. Acesta a fost taxat de consilierul primarului.

„O mașină și jumate
Consilierii UDMR blochează autorizările de noi locuințe în oraș!
N-ai prevăzute 2 locuri de parcare, nu primești autorizație!

Dacă vrei să obții o autorizație de construcție, vrei să-ți mansardezi locuința sau chiar să-ți construiești o bucătărie de vară… Mai gândește-te! …Dacă n-ai prevăzute două locuri de parcare lângă casă, nu primești autorizație de construcție!
Consilierii UDMR Târgu Mureș (cu majoritate în Consiliul Local!!!) propun și votează, iar Executivul trebuie să pună în executare o hotărâre ce prevede ca locuințele care depășesc 100 mp să aibă prevăzute 2 locuri de parcare.
Sunt sigur că te întrebi: ce faci, dacă n-ai mașină? N-ai teren pentru parcare în proprietate (și nici nevoie)? Păi e simplu: nu faci nimic, îți iei doar gândul de la construcție! HCL nr. 206/4 iulie 2019 obligă proprietarul să aibă dimensionate locurile de parcare aferente suprafeței imobilului. Ba mai mult, nu ”scapă” proprietarii de imobile cu o suprafață de 55-100 mp construiți, chiar dacă vor doar să-și construiască o bucătărie de vară! Trebuie să facă dovada că au prevăzut 1,5 locuri de parcare, adică pentru o mașină și jumătate!!!dintre care trei sferturi din suprafață, trebuie să fie sub formă de garaj! Asta, bineînțeles, chiar dacă sunt mândri posesori de biciclete….”, a scris pe Facebook consilierul primarului Dorin Florea, Claudiu Maior.

Prezentăm mai jos documentul care îi obligă pe târgumureșeni să își facă garaj.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: