Evenimentul Zilei > Actualitate > Ai mașină mai veche de 15 ani? Ai putea primi bani de la stat
Ai mașină mai veche de 15 ani? Ai putea primi bani de la stat

Ai mașină mai veche de 15 ani? Ai putea primi bani de la stat

Tanczos Barna, ministrul interimar al Mediului, a propus ca statul să ofere recompense pentru predarea mașinilor mai vechi de 15 ani pentru a îi încuraja pe șoferi să achiziționeze mașini mai noi ce nu afectează mediul înconjurător.

Ministrul interimar al Mediului crede că statul are datoria să susțină financiar predarea mașinilor mai vechi de 15 ani, iar șoferii să renunțe la mașinile vechi pentru a cumpăra automobile noi mai puțin poluante.

Recompense pentru șoferi

„În PNRR, România s-a angajat să reducă numărul maşinilor mai bătrâne de 15 ani. Până când nu vom avea un guvern care să-şi asume această decizie ar fi prematur, în calitate de ministru interimar, să dau eu soluţia. Propunerea mea este aceeaşi pe care am spus-o de mai multe ori. Statul să vină să susţină predarea acestor maşini mai vechi de 15 ani cu o anumită sumă de bani. În paralel, să facem posibilă majorarea taxelor locale în cazul maşinilor vechi şi poluante, astfel încât să nu existe nu doar coerciţia, ci şi un sprijin real din partea statului român şi un angajament din partea celor care predau aceste maşini vechi că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula vehicule mai vechi de 15 ani şi vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini mai puţin poluante, noi”, a declarat ministrul interimar al Mediului, joi, într-o conferință de presă, potrivit B1.

Barna Tanczos

Programul „Rabla pentru electrocasnice”

S-a alocat suma de 34 de milioane de lei pentru Programul „Rabla pentru electrocasnice” . Acesta va avea o nouă sesiune în lună decembrie.

„Toate programele în acest an au fost de succes, derulate în mod corespunzător. Aici aş menţiona cel mai important program pe care l-am derulat – Programul «Rabla pentru electrocasnice», un program care continuă anul acesta cu o nouă sesiune, de sărbători, în luna decembrie. Din fondul din care ne-au rămas la dispoziţie 34 milioane de lei, din cele 75 de milioane alocate iniţial, vom finanţa noua sesiune, practic în acelaşi condiţii de înscriere, de creare a conturilor pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care reprezintă interes pentru beneficiari. Programul va fi lansat, probabil, în ultima săptămână din noiembrie, pentru ca în cursul lunii decembrie voucherele să poată să fie valorificate la magazinele de specialitate”, a declarat ministrul interimar al Mediului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: