AGRESIUNE COMISĂ de controlorii RATB pe linia 105. În complicitate cu şoferul AU BRUTALIZAT UN CĂLĂTOR pentru că nu avea card – Video ŞOCANT

AGRESIUNE COMISĂ de controlorii RATB pe linia 105. În complicitate cu şoferul AU BRUTALIZAT UN CĂLĂTOR pentru că nu avea card – Video ŞOCANT

Un tânăr a fost surprins fără card de călătorie pe linia 105, iar scenele care au urmat după acest moment pun Regia Autonomă de Transport Bucureşti într-o gravă criză de imagine.

Această situaţie a fost generată de excesul de zel al controlorilor, care l-au agresat pe tânărul din imagini, punându-i în pericol integritatea fizică.

Conform România TV, controlorii nu pot obliga călătorii să se legitimize. Procedura de legitimare este o convenţie social acceptată, iar obligaţia lor este să verifice legitimaţia de călătorie. Controlorii pot solicita intervenţia poliţiei pentru legitimare.

Controlorii nu au dreptul să coboare călătorii cu forţa sau să îi bruscheze. De asemenea, ei nu au dreptul să percheziţioneze călătorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Controlorii nu au voie să reţină călătorii în autobuz/tramvai sau staţie mai mult de câteva minute/jumătate de oră, iar orice reţinere care durează mai mult se transformă în privare de libertate şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani, conform articolului 189 din Codul Penal.

Legea ar trebui regândită pentru a nu mai permite repetarea unor astfel de episoade neplăcute. O soluţie ar putea fi următoarea: un om al legii să însoţească în permanenţă echipele de controlori pentru a putea efectua legitimarea conform legii.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Ce se mai întâmplă pe linia lui 105..

Posted by Bucureștiul prin alți ochi on 30 Ianuarie 2016