Evenimentul Zilei > Actualitate > Afacerile cu măști i-au adus o vilă în curte. Bucătăreasa din Giurgiu a dat lovitura
Afacerile cu măști i-au adus o vilă în curte. Bucătăreasa din Giurgiu a dat lovitura

Afacerile cu măști i-au adus o vilă în curte. Bucătăreasa din Giurgiu a dat lovitura

După lovitura pe care a dat-o la începutul pandemiei, când a reușit să vândă Guvernului măști în valoare de 12 milioane de euro, bucătăreasa care conduce firma Romwine&Cofee, a început construcția unei vile în localitatea Uzunu.

În primele luni ale pandemiei, când Guvernul a lansat primele proceduri pentru achiziția echipamentelor de protecție medicală care urmau să fie utilizate în contextul pandemiei, firma Romwine&Cofee obținea un contract în valoare de 56 milioane de lei pentru furnizarea de măști medicinale.

La scurtă vreme după încheierea contractului cu Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate s-a aflat că societatea comercială, cu sediul în comuna Uzunu, din județul Giurgiu, era condusă de o bucătăreasă, Maria Cristian și avea ca obiect principal de activitate comerțul cu produse alimentare, băuturi și produse de tutun.

În prezent, afacerea măștilor de protecție de 12 milioane de euro care urmau să fie livrate de firma din Uzunu este anchetată de procurorii DNA.

Chiar și așa, după tunul pe care l-a dat în afaceri, Maria Costin a început construcția unei vile în localitatea de domiciliu, pe un teren care îi aparține.

Ce spun vecinii

Vecinii femeii, care îi cunosc povestea, spun că ea a fost doar o săgeată în afacerea măștilor de protecție sanitară, însă sunt de acord că a avut doar de câțtigat. Cel puțin până în prezent.

„Alții au băgat-o pe ea acolo! Dar ea n-are… Cică mai avea niște măști prin altă parte… Au băgat-o pe ea pe firmă! (n.r. continuă altul) Au băgat-o pe ea pe firmă și ăștia au mâncat banii și ea a «luat-o»!”, a povestit un vecin, care părea că este bine pus la punct cu povestea, contactat de reporterii România TV.

Oamenii sunt de acord că bucătăreasa a ieșit în câștig din afacere, dar spun că aceasta este foarte discrete și nu vorbește cu nimeni despre câștigurile pe care le-ar fi încasat.

„Dar cum să nu-i dea?! Ea știe! Chiar dacă i-o fi dat, spune cineva? N-o făcea degeaba! Bineînțeles! Care-i ăla s-o facă degeaba?”, mai spune o vecină, conform aceleași surse, oarecum invidioasă pe norocul care a dat peste Maria Costin.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: