La puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de prim-ministru pentru Sorin Grindeanu, au apărut mai multe informaţii care indică o realitate îngrijorătoare pentru cel implicat, pentru alianţa PSD – ALDE, pentru România şi pentru cetăţenii ei. Se pare că Grindeanu are mai multe probleme cu legea.

Conform secundatv.ro, „în data de 16 martie 2016, a fost depusă o plângere la DNA București în care se arăta cum s-a pus la cale o fraudă imensă cu fonduri europene prin Afacerea RO-NET”.

„La 1 aprilie 2016 Laura Codruța Kovesi a decis ca dosarul să fie trimis pentru cercetări la DNA Pitești, deoarece majoritatea actelor depuse la dosar se refereau la zona Argeș.

La data de 4 iulie 2016, procurorii DNA Pitești au demarat urmărirea penală în baza Articolului 305 din CP, care se referă la folosirea cu rea credință de documente și declarații inexacte sau false pentru a obține ilegal fonduri europene sau naționale”, se mai arată pe site-ul pe care s-a creat şi o schemă a legăturilor dintre Grideanu şi diverse nume cu greutate din politica românească.