Evenimentul Zilei > Politica > Adriana Săftoiu o desființează pe Raluca Turcan: „Un terapeut ar fi indicat”
Adriana Săftoiu o desființează pe Raluca Turcan: „Un terapeut ar fi indicat”

Adriana Săftoiu o desființează pe Raluca Turcan: „Un terapeut ar fi indicat”

Adriana Săftoiu se arată indignată de reacția unor miniștri care nu sunt capabili să-şi gestioneze conferințele de presă, devenind mai apoi subiecte de presă.

Fostul consilier prezidențial și deputat PNL, Adriana Săftoiu, critică în termeni destul de duri atitudinea unor miniștri care se plâng după conferinţele de presă că jurnaliștii îi prezintă într-o imagine proastă.

Ultimul exemplu este al ministrului Raluca Turcan: Am fost prezentată ca un „monstru”

Raluca Turcan s-a arătat extrem de supărată pe jurnaliști deoarece, spune ea, i-au denaturat mesajul dintr-o conferință de presă susținută miercuri, după ce a răspuns cu bunăvoință tuturor întrebărilor, iar la televizor a fost prezentată ca un „monstru”.

În opinia sa, miniștrii care nu sunt în stare să gestioneze o conferință de presă ar trebui să-și trimită purtătorul de cuvânt în fața jurnaliștilor.

Mesajul Adrianei Săftoiu de pe social media,  vine după ce o parte din miniștri au comis gafe, iar Raluca Turcan s-a plâns că presa o prezintă ca pe un „monstru”.

Conferințele de presă au devenit un fel de discuții pentru reviste glossy

Adriana Săftoiu: „Conferințele de presă au devenit un fel de discuții pentru reviste glossy, din care afli mai degrabă unde face ministrul piața, ce îi place să mănânce – pâine cu cartofi, prune etc – ce anume îl deranjează în modul în care e prezentat de către presă, deși un terapeut ar fi mult mai indicat pentru asemenea suferințe”, a scris Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook.

„Presa întreabă mai mult sau mai puțin inspirată – de cele mai multe ori inspirată chiar de cel aflat la microfon. Dar dacă nu reușești:

– să ții sub control o conferință de presă;

– să nu te burzuluiești când gafezi sau când ziarista/ul insistă pe un detaliu – mai nou legat de mercurial;

– să nu vorbesti mai mult decât ți-ai propus atunci, când te-ai decis să “ieși” la presă (adică, să îți fie ție clar de ce organizezi o conferință de presă, care e scopul și ce vrei să transmiți);

– să nu te pierzi în propoziții cu o disperare atât de vizibilă pentru a acoperi stângăcii, mai bine folosești instituția aia care e pe cale de dispariție la noi, a purtătorului de cuvânt. Acesta cel puțin va fi obligat să se limiteze la ce scrie pe punctaj și, dacă gafează, măcar poate fi destituit și se salvează “obrazul” ministerului”, a scris Adriana Săftoiu pe contul personal de socializare.