Mama lui nu mai trebuie să-și vândă casa Adrian, salvat cu donațiile oamenilor de pe Facebook
Editura Evenimentul si Capital

Mama lui nu mai trebuie să-și vândă casa Adrian, salvat cu donațiile oamenilor de pe Facebook

Adrian și Flori, iubita pe care vrea s-o ia de nevastă
Autor: | | 0 Comentarii | 1292 Vizualizari

Apelul lansat de Dr Mihaela Andreescu, șeful Secției de Hematologie a Spitalului Colentina din București, pentru tânărul care luptă cu moartea a fost un succes. În mai puțin de trei zile s-au strâns aproape 50.000 de euro, de două ori mai mulți bani decât era nevoie. Între timp s-a găsit și donator pentru transplantul de măduvă de care are nevoie.

Joia trecută, Dr Mihaela Andreescu (foto) lansa un mesaj înduioșător pe pagina sa de Facebook. Cunoscutul hematolog, alături de alți medici minunați, se luptau să salveze viața lui Adrian, un tânăr bolnav de leucemie , care făcuse o complicație extrem de periculoasă pe creier, pe care niciun chirurg de la spitalele „de stat” nu voia s-o opereze.

Minuni, una după alta

Mihaela Andreescu reușise să-l antreneze în salvarea tânărului pe fostul ei coleg de la Colentina, neurochirurgul Dorin Bică, singurul care s-a încumetat să facă o intervenție atât de dificilă, la clinica privată Provita unde lucrează. Operația, care nu este decontată de statul român, costă în jur de 20.000 de euro, la care se vor mai adăuga cheltuieli de spitalizare.

Din disperare, mama lui Adrian, Anișoara Aron, se gândea să-și vândă apartamentul pe care-l are în orașul Oltenița. Fără să aștepte banii, în ziua lui liberă, neurochirurgul Dorin Bică l-a operat pe tânăr. Iar intervenția a fost un succes!

„Se simte mai bine, încă mai are dureri, dar suntem optimiști. Adrian va mai rămâne un timp internat aici, în clinica privată, după care va începe radioterapia și, ulterior, va face transplantul de celule stem la Institutul Fundeni. S-a găsit donator pentru el”, a mărturisit Flori, iubita tânărului, pentru EVZ.

Mesaj distribuit de 7.800 de oameni

Între timp, o altă minune se petrecerea pe Facebook. Mesajul doctoriței Mihaela Andreescu a fost distribuit de aproape 7.800 de români din țară și de peste hotare.

În doar câteva zile, mii de oameni au donat bani, iar în contul mamei tânărului s-au adunat aproape 50.000 de euro, mai mult decât va avea Adrian nevoie.

„Mulțumesc tuturor celor care au donat, celor care au simțit vreo emoție sau au lăcrimat pentru el! Oameni buni, vă îndemn să căutați oamenii buni, mai există! Mulțumesc conducerii și corpului medical al clinicii Provita, doamnei director anestezist Ursache Elena, domnului doctor Bică Dorin, singurul neurochirurg care și-a asumat responsabilitatea să-l preia pe Adrian.

Despre doamna doctor Mihaela Andreescu ce-ar mai fi de spus... de la prima internare, zilnic în îngrijirea dumneaei a existat și un Adrian care pentru ea a devenit «un război personal »! Ce am fi fost fără asemenea oameni?!... frunze’n vânt... Nădăjduiesc că speranțele noastre se vor adeveri. Oameni buni, căutați oamenii buni! Noi i-am găsit!”, a spus Anișoara Aron, mama lui Adrian.

Cu altruism, familia tânărului a decis că banii care vor rămâne după achitarea facturii pentru intervenția lui Adrian vor fi donați altor bolnavi care au nevoie de ajutor!

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate