Fostul premier al României le-a urat la mulți ani tuturor celor care și-au sărbătorit onomastica pe 15 august. Cu acest prilej, Adrian Năstase a amintit și despre un eveniment istoric important pentru România: moartea lui Constantin Brâncoveanu și a celor patru copii ai săi.

"Ziua de 15 August, în acest an, are însă și o semnificație specială. Se împlinesc 300 de ani de la moartea, prin decapitare, a lui Constantin Brâncoveanu și a celor patru copii ai săi – chiar în ziua în care Brâncoveanu ar fi împlinit 60 de ani.

Închei aceste rânduri cu scrisoarea lui Brâncoveanu adresată, la 25 martie 1714, Patriarhului Ierusalimului, Hrisant Notara, în care vorbește despre “această nenorocire și preamare întristare care pe neașteptate ni s-a întâmplat” – porunca de a merge la Țarigrad cu soția și copiii și ginerii, “poruncă preaplină de jale și de tulburare”. Mazilirea sa, adusă prin firman, a încheiat o domnie strălucitoare de 26 de ani, domnie caracterizată prin stabilitate, diplomație și cultură", a scris pe blogul personal Adrian Nastase.