Evenimentul Zilei > Politica > Adio alianță PNL-USR-PLUS?! Semnalul vine de la Sibiu. Barna a explodat în direct
Adio alianță PNL-USR-PLUS?! Semnalul vine de la Sibiu. Barna a explodat în direct

Adio alianță PNL-USR-PLUS?! Semnalul vine de la Sibiu. Barna a explodat în direct

Autoritățile locale din Sibiu se tem de președintele Klaus Iohannis și de vicepremierul Raluca Turcan și de aceea nu decretează carantina, în condițiile în care a fost depășită rata de 11 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 la mia de locuitori.

Declarația îi aparține liderului USR, deputatul Dan Barna, care acuză lipsa de curaj a autorităților locale. Originar din Sibiu, Dan Barna a explicat de ce nu se iau măsuri mai drastice pentru restrângerea evoluției îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Într-o emisiune la TVR, el a afirmat că responsabililor din plan local le este teamă de conducerea centrală a țării, respectiv de președintele Klaus Iohannis și de vicepremierul Raluca Turcan.

„Le este teamă de conducerea centrală a țării”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a detaliat, arătând că, în cazul Sibiu, este vorba de incompetență și teamă de asumare a deciziilor.

„Posibil să existe o teamă de asumare, de fapt vorbim de incompetenţă. Cifrele arată că ar fi trebuit să se facă carantinare, mă aștept ca mâine dimineață (joi – n.red.) să se ia decizia asta. Carantina nu e o chestie de ruşine, e o chestune de reacție şi de apărare a societăţii”, a mai declarat Barna.

Liderul USR a lansat o serie de acuzații dure privind situația dramatică în care se află municipiul Sibiu, în contextul pandemiei de coronavirus. Dan Barna a precizat că în municipiu se impunea carantinarea încă de acum câteva zile, dar autoritățile locale au tot așteptat  să primească acordul de la București.

„Este o situație deja tragică la Sibiu, este efectul dureros al neasumării unor decizii și al rostogolirii unor decizii care trebuiau luate mai demult. Faptul că suntem cumva, la Sibiu, mereu cu un pas în urma pandemiei, pe un rușinos prim loc este o problemă majoră”, a declarat Dan Barna, care reprezintă în Parlament municipiul Sibiu.

Potrivit spuselor sale, dacă nu vor fi adoptate măsuri imediate, situația din Sibiu va degenera și va scăpa de sub control.

„Dacă nu sunt luate măsuri ferme, lucrurile vor degenera. Este o teamă de a se lua deciziile necesare”, a mai spus Dan Barna.

Orașul Sibiu a depășit rata de 11 infectări la mia de locuitori, sistemul sanitar este depășit, medicii care au Covid-19, dar sunt asimptomatici, au fost chemați la muncă, iar morga din oraș nu mai face față situației.