Evenimentul Zilei > Social > Molima a lovit din nou! Încă un chirurg a murit de COVID-19. Avea 66 de ani
Molima a lovit din nou! Încă un chirurg a murit de COVID-19. Avea 66 de ani

Molima a lovit din nou! Încă un chirurg a murit de COVID-19. Avea 66 de ani

Profesor universitar, dr. Firmilian Calotă, medic primar chirurgie generală în cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, a murit de Covid-19.
Medicul Firmilian Calotă a murit de  COVID-19, avea 66 de ani.

Astăzi a decedat la Craiova profesor universitar doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, reputat medic chirurg și fost manager al spitalului județean, Dr Calotă Firmilian.

În vârsta de 66 de ani, prof. Calota era internat la terapie intensivă. Medicul fusese diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu o săptămână.

Reamintim că un alt medic chirurg, fost director al DSP Dolj și profesor la Facultatea de Medicină din Craiova, a murit, de asemenea,  de Covid-19.

Este vorba despre celebrul medic chirurg Dan Gabriel Mogoş, în vârstă de 72 de ani, profesor la Facultatea de Medicină din Craiova, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj în perioada 2005-2008, a decedat, vineri, într-un spital din Bucureşti, unde se afla internat de câteva săptămâni, după ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește pacienții care au murit din cauza COVID-19. Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

218.086 de pacienți au fost declarați vindecați

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cel puțin 33 de cadre medicale au murit de Covid-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a publicat recent numărul cadrelor medicale care au murit după ce s-au infectat cu Covid-19. 33 de oameni și-au pierdut viața încercând să salveze alți pacienți, în spitalele din România.

Până în data de 27 octombrie 2020, un număr de 3847 cadre din rândul personalului medical ( medici, asistenți medicali, ambulantieri și infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost înregistrate și 33 decese în rândul aceluiași personal medical, informează GCS, în ultimul raport întocmit, notează Antena 3.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News