Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevărul despre Bill Gates! Lovitură imensă pentru miliardar. Se va publica totul
Adevărul despre Bill Gates! Lovitură imensă pentru miliardar. Se va publica totul

Adevărul despre Bill Gates! Lovitură imensă pentru miliardar. Se va publica totul

Microsoft a declarat joi că deschide o anchetă cu privire la modul în care hărțuirea la locul de muncă și discriminarea de gen, inclusiv acuzațiile aduse lui Bill Gates au avut loc în companie.

Microsoft vrea să afle totul despre agresiunile miliardarului asupra angajatelor. Planul a demarat, iar Bill Gates este vizat de o nouă anchetă privind atitudinea nepotrivită de la Microsoft. Aproape 78% dintre acționari – la adunarea anuală a companiei – au votat pentru a cere mai multă responsabilitate în abordarea plângerilor de hărțuire la locul de muncă, iar rezultatele anterioarei anchete interne privind comportamentul lui Gates să fie făcute publice.

„Ne angajăm nu doar să revizuim raportul, ci și să învățăm din evaluare, astfel încât să putem continua să îmbunătățim experiențele angajaților noștri”, a declarat CEO-ul Satya Nadella într-un comunicat.

Bill Gates ar fi avut relaţii intime cu o angajată

The Wall Street Journal a raportat anul trecut Microsoft a angajat o firmă de avocatură pentru a investiga acuzaţiile aduse lui Gates, după ce un inginer de la Microsoft a susținut că a avut o relație intimă cu Gates de mai mulți ani. Gates a demisionat din consiliu în 2020.

Gates și-a dat demisia din consiliul de administrație al companiei pe care a fondat-o în 2020, declarând la momentul respectiv că face acest lucru pentru a se dedica activităților sale filantropice.

Unul dintre investitorii Microsoft, compania Arjuna Capital din statul american Massachusetts, a cerut anul trecut ca Microsoft să demareze o investigație privind acuzațiile aduse lui Gates, politicile sale legate de hărțuire și să facă public raportul cu constatările. Consiliul de administrație al Microsoft i-a îndemnat pe restul investitorilor să respingă această solicitare la vot însă ea a trecut cu o majoritate copleșitoare.

Microsoft a angajat o firmă de avocatură din Washington pentru a conduce noua investigație

Compania cu sediul în Redmond, Washington, a declarat că raportul său public va include o evaluare a eficacității politicilor sale împotriva hărțuirii și discriminării.

De asemenea, va rezuma rezultatele investigațiilor privind acuzațiile de hărțuire împotriva membrilor consiliului de administrație și a liderilor de rang înalt, inclusiv gestionarea anchetei din 2019 a lui Gates, și va sublinia pașii pentru a-i trage la răspundere pe lideri, scrie usnews.com.