Evenimentul ZileiActualitateGoogle, Facebook, Microsoft, Apple, Netflix și Amazon. Toate au fost detronate de TikTok, micul „copil„ care a crescut fulgerător

Google, Facebook, Microsoft, Apple, Netflix și Amazon. Toate au fost detronate de TikTok, micul „copil„ care a crescut fulgerător

Google, Facebook, Microsoft, Apple, Netflix și Amazon. Toate au fost detronate de TikTok, micul „copil„ care a crescut fulgerător
Domeniul Google este o forță puternică datorită gamei de servicii ale companiei, de la Hărți la fotografii la zboruri. Dar gigantul căutărilor tocmai a fost umilit de noul copil din blocul TikTok, care a ocupat locul 1 pentru cel mai popular domeniu de la sfârșitul anului 2021, potrivit companiei de securitate tehnologică Cloudflare.

Google a încheiat 2020 ca fiind cel mai popular domeniu al anului, TikTok.com ocupând locul 7. Dar lucrurile au luat o întorsătură anul acesta, deoarece TikTok a urcat pe primul loc, împingând Google pe locul doi.

Acest lucru vine pe măsură ce aplicația video socială deținută de ByteDance a explodat în popularitate în timpul pandemiei, atingând 1 miliard de utilizatori activi lunar în septembrie. Pe măsură ce oamenii au petrecut mai mult timp acasă pentru a ajuta la stoparea răspândirii COVID-19, mulți au apelat la TikTok pentru divertisment.

Google, Facebook, Microsoft, Apple, Netflix şi Amazon, detronate TikTok.com.

Conform măsurătorilor făcute de Cloudflare, citat de News.ro, TikTok a fost cel mai popular domeniu web în perioada august – decembrie 2021. Mai precis, TikTok „a preluat conducerea în majoritatea zilelor”, a declarat CloudFlare într-o postare pe blog.

„Au fost câteva zile în care Google a fost pe locul 1, dar octombrie și noiembrie au fost în mare parte zilele TikTok, inclusiv de Ziua Recunoștinței (25 noiembrie) și Vinerea Neagră (26 noiembrie)”, se arată în postarea CloudFlare.

TikTok a început să cocheteze cu primul loc încă din luna februarie şi a continuat să o facă în lunile care au urmat. Însă, pe atunci, TikTok ajungea sporadic pe primul loc, câte o zi, după care era din nou depăşit.

Google este cel mai afectat ţinând cont de serviciile companiei

Începând cu luna august, TikTok s-a aflat pe primul loc în topul domeniilor web la nivel global în majoritatea zilelor. Au existat şi perioade în care TikTok a făcut rocada cu Google, însă domeniul platformei sociale chinezeşti a dominat lupta.

Performanţa este cu atât mai notabilă pentru TikTok cu cât în dreptul Google sunt contorizate toate serviciile companiei care folosesc domeniul google.com, precum Maps, Photos, News şi altele.

În ceea ce priveşte strict platformele sociale, dincolo de performanţa TikTok, cea mai notabilă schimbare faţă de anul trecut este trecerea Twitter pe locul 9 şi WhatsApp pe 10, scrie cnet.

Vă prezentăm lista completă a celor mai populare 10 domenii din acest an:

1.TikTok.com
2.Google.com
3.Facebook.com
4.Microsoft.com
5.Apple.com
6.Amazon.com
7.Netflix.com
8.YouTube.com
9.Twitter.com
10.WhatsApp.com


Accesează: