Evenimentul Zilei > Social > Acuzații grave făcute de un medic. Spitalul despre care spune că e „lagăr de exterminare”
Acuzații grave făcute de un medic. Spitalul despre care spune că e „lagăr de exterminare”

Acuzații grave făcute de un medic. Spitalul despre care spune că e „lagăr de exterminare”

Fiul unui pacient decedat după ce s-a infectat cu coronavirus acuză relele tratamente medicale primite de tatăl său.

Mircea Rebegel (71 de ani) a decedat răpus de coronavirus, după ce a fost internat la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Sibiu. Problema de bază a bărbatului a fost legată de cancerul limfatic de care suferea. Așa că nu a mai avut șanse să scape după infectarea cu coronavirus. În momentul în care a ajuns la spital, sibianul nu era infectat. Fiul său, Theodor Rebegel, medic în Franța, a făcut acuzații foarte grave la adresa Spitalului Județean.

„Vorbeam cu el telefon și spunea că îi e sete, că are gura uscată, că nu trece nimeni pe la el și spunea că este lagăr de exterminare. Era cu ochii larg deschiși și cu fața crispată după o gură de oxigen. Un om care moare în comă, pur și simplu nu ține ochii deschiși larg și cu fața crispată”, a povestit medicul, conform Digi 24.

„Toate sunt invenții. Și pe foaia de externare nu scrie nimic”

Fiul lui Mircea Rebegel a mai spus că, din foaia de externare, reiese că tatăl său nu a primit tratament adecvat pentru COVID-19. În plus, medicii au spus familiei că bărbatul se află în comă când a murit. Însă o fotografie făcută de rudă care a venit să-l identifice contrazice acest lucru.

Familia a primit hainele celui trecut în neființă, deși procedurile interzic acest lucru. „De neconceput! Haine, cu fluide biologice de la un om cu Covid să le trimită la o bătrână acasă și la fosta mea cumnată care are sechele de tuberculoză. E un risc enorm ce au făcut cei de la boli infecțioase din Sibiu.”

„S-a încercat hrănirea sa pe cale orală, cu atenție, în limita toleranței, din cauza tulburărilor de înghițire, pacientul înecându-se la fiecare încercare de a-l hrăni”, a spus Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu, pentru sursa citată. Fiul său neagă că Mircea Rebegel ar fi avut probleme cu înghițitul. „Eu am vorbit cu el. Nu a avut niciodată probleme de deglutiție. Toate sunt invenții. Și pe foaie de externare nu scrie nimic.”